Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Una din cele mai apreciate scriitoare de cărți pentru copii

Autoarea americană face la sfârșitul lunii un turneu la noi în țară, la invitația Grupului Editorial ART. Michelle Cuevas este cunoscută în România prin volumele „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier“ și „Destupătorul de Sticle din Ocean“.

Maria Capelos 0 comentarii

28.03.2018 - 19:10

„C

onfesiunile unui prieten imagi-nar” spune po-ves-tea lui Jacques Papier, un băiețel altfel decât ceilalți. Convins că toată lumea îl urăște, ignorat la școală de colegi și de profesori, Jacques Papier ar vrea să spună lumii întregi cât de tare îl doare inima. Ca să afle care sunt locul și rostul lui în lume, acesta pornește într-o călătorie la capătul căreia înțelege cât de mare este puterea prieteniei și a imaginației. „Michelle Cuevas își ia cititorii în serios. Lumea pe care o creează, plină de emoție și de fantezie, e un spațiu de joacă adevărat. Nu o joacă idealizată și idealizantă, ci una autentică, asemenea celei practicate de copii, care știe să reflecte încercările și greutățile din viețile lor. Michelle Cuevas este o scriitoare care cu multă ghidușie și istețime știe să abordeze terapeutic temele grele ale însingurării și tristeții fără nume din copilărie”, afirmă traducătoarea cărții, Laura Sandu.  

“Destupătorul de Sticle din Ocean” este o carte-obiect, a cărei grafică a fost realizată prin gravură în lemn, pasteluri uleioase şi creion, destinată cititorilor de toate vârstele, cu un personaj central memorabil: Destupătorul de Sticle, a cărui misiune este aceea de a găsi orice sticlă care pluteşte în ocean şi de a livra mesajul -destinatarului. Ediția în limba română a cărții a apărut în excelenta traducere a lui Radu Paraschivescu, care, -mărturisește: „Talentul, iubirea şi fineţea îi -îngăduie lui -Michelle Cuevas să ştie scurtături spre inimile copiilor. Şi nu-i vizitează cu mâna goală, ci cu o -poveste tandră, dulce-amăruie, hazlie şi sensibilă: -povestea unui poştaş marin de sticle cu scrisori, care pune în palma semenilor comori mai mari sau mai mici. Şi care vrea să fie şi el, măcar o dată, cel care primeşte”. 

Întâlniri cu cititorii și ateliere de lectură

Timp de două zile, pe 30 și pe 31 martie, Michelle Cuevas va participa la o serie de evenimente care vor avea loc atât în Capitală, cât și în afara Bucureștiului. Programul include o serie variată de manifestări: întâlniri cu cititorii, ateliere de lectură și ilustrație pentru copii, dar și un eveniment dedicat profesioniș-tilor – o masă rotundă la care vor fi prezente, alături de autoarea americană, nume importante ale literaturii pentru copii și tineret din România.

Astfel, vineri, 30 martie, de la ora 12 la Teatrul pentru copii Ciufulici din Ploiești are loc “Autor și personaj: Întâlnire cu scriitoarea Michelle Cuevas”, pentru ca de la ora 18.00, în București, la Librarium TNB, autoarea să susțină un atelier în limba engleză destinat copiilor între 7 și 12 ani, la care amfitrion va fi Matei Sânmihăian.

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 12.00, la Cărturești Carusel, are loc o prezentare de carte, dar și un spectacol lectură susținut de echipa Centrului de Teatru Educațional Replika (Mihaela Michailov, Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu, Mihaela Rădescu). Vor fi prezente scriitoarele Ioana Nicolaie și Irina Georgescu. În aceeași zi, de la ora 18.00, la Muzeul Literaturii Române are loc „Don’t Tell the Grown-Ups”, o masă rotundă care își propune să investigheze ce înseamnă, în 2018, să scrii cărți pentru copii, organizată de Grupul Editorial Art şi „De Basm” – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Tineret din România, la care participă Michelle Cuevas, Lavinia Branişte, Adina Popescu, Florentina Hojbotă. 

Citește totul despre:

#scriitoare #lazi

Comentarii

loading...