Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tabloul ''Doctorul'' de Luchian, a fost scos la licitaţie

Lucrarea "Doctorul" semnată de Ştefan Luchian va fi pusă în vânzare, pe 12 august, la licitaţia Alis organizată în Capitală, la preţul de pornire de 32.000 de lei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 12:18

Tabloul este datat 1893, iar autenticitatea lui a fost confirmată de istoricul şi criticul de artă dr. Theodor Enescu în anul 1995.

Lucrarea semnată de Luchian este estimată la 10.000 - 15.000 de euro.

Între lucrările estimate la preţuri de pornire ridicate în această sesiune se numără "Femei la masă" de Rudolf Schweitzer Cumpăna - la 14.500 de lei, precum şi "Margine de oraş" de Jean Cheller - la 7.000 de lei.

În catalogul sesiunii se regăsesc şi printul "Marilyn Monroe 11.22" de Andy Warhol (after), lucrare însoţită de certificat de autenticitate "Sunday B. Morning", litografia color "Le divan japonais" (d'apres) de Henry de Toulouse Lautrec, ceasuri, cărţi, bijuterii, sculpturi şi diverse obiecte.

Comentarii