14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăBookfest 2018. Statele Unite, țară invitată de onoare

Bookfest 2018. Statele Unite, țară invitată de onoare

Ediția din acest an se va desfășura pe o suprafață cu 50% mai mare decât în anii trecuți, în pavilionul B2 de la Romexpo, pe o suprafață de 15.000 metri pătrați.

Acest lucru conduce la standuri considerabil mai mari decât în anii trecuți, deci și o ofertă de carte mult mai diversă, cu reduceri consi-derabile de preț, precum și mai multe spații de evenimente gândite astfel încât să ajute publicul să se bucure de cele mai diverse lansări de carte ale celor peste 150 de expozanți și ale Invitatului de Onoare, Statele Unite ale Americii. Vor fi circa un milion de cărți la această ediție, cu reduceri care merg până la 85% din prețul de copertă, câteva sute de evenimente, proiecții de filme și lansări de carte de care publicul se poate bucura în cele cinci zile de Bookfest.   
”Sunt ani de zile de când, ca mulți alți editori, am tot visat să putem primi publicul Bookfest la Romexpo în acest nou pavilion B2; sper ca și experiența vizitatorilor să fie una cu adevărat plăcută pentru că Bookfest 2018 este un eveniment organizat la cele mai înalte standarde și, îndrăznesc să spun, cu cele mai frumoase standuri dedicate cărților”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul Bookfest.
La această ediție copiii vor avea propriul lor Bookfest, Bookfest Junior, un spațiu dedicat exclusiv lansărilor și evenimentelor specifice vârstei.

Reduceri și titluri noi

Editurile au pregătit pentru această ediție multe titluri, acoperind o arie largă de preocupări ale iubitorilor de lectură, dar și reduceri semnificative. Astfel, Editura Polirom vine cu peste 1.000 de titluri și cu reduceri între 15 și 20%. Editura Trei, pe lângă o multitudine de titluri, pregătește premii și surprize pentru cei mici. Toți cei care vor achiziționa cărți pentru copii în valoare de peste 50 de lei vor primi un cadou surpriză, iar cei care vor cumpăra cărți pentru copii de peste 100 de lei vor primi o sacoșă cool marca LITERATI. Standul Editurii Nemira va fi plin de noutăți editoriale și oferte speciale, 20% reducere la toate titlurile și 35% reducere la pachetele cadou.

Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Varujan Vosganian, Vintilă Mihăilescu, Augustin Lazăr, Andrei Pleșu, Tatiana Niculescu și Veronica D. Niculescu sunt doar câteva dintre personalitățile care marchează agenda celor cinci zile de Bookfest.

Două scene vor oferi spațiu de lansare și de evenimente, iar intrarea este liberă.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă