16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăCulturăStagiunea online a Corului de Copii Radio

Stagiunea online a Corului de Copii Radio

Corul de Copii Radio împlinește 75 de ani de activitate, moment aniversar pentru care ansamblul Radio România pregătise un concert-eveniment, programat în data de 25 aprilie. Din cauza suspendării tuturor evenimentelor publice din stagiunea Sălii Radio, concertul aniversar va fi reprogramat în această toamnă, în prima parte a stagiunii 2020-2021.
 
,,Pentru a puncta însă acest moment special și pentru a fi cât mai aproape de publicul său, Corul de Copii Radio a deschis o stagiune online, pe contul său oficial de Facebook.
Prima transmisiune a avut loc chiar în data de 25 aprilie și va fi urmată de alte evenimente similare online, în fiecare sâmbătă a următoarelor săptămâni, de la ora 18.00.  Veți putea urmări filmări din concertele ansamblului pe pagina sa oficială de Facebook sau pe pagina Orchestrelor și Corurilor Radio România.
Primele transmisiuni video de care vă veți bucura fac parte din spectacolul ”MERIDIAN”, înregistrat la Sala Radio în data de 5 mai 2019.
 
La inițiativa dirijorului RĂZVAN RĂDOS, Corul de Copii Radio a propus publicului un program extrem de variat, de pe întreg mapamondul. De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii vă vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cântate în limba originală, ce redau diversitatea extraordinară a diferitelor culturi de pe Glob. Veți asculta cântece tradiționale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelandă, Rusia, India, Siria ș.a.
În fiecare transmisiune programată veți călători imaginar alături de Corul de Copii Radio pe un alt continent, prin melodii ce evocă civilizațiile, tradițiile și cultura respectivei zone a Pământului.” Se arată în mesajul transmis presei.
 
Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost și este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii. Aici au făcut primii pași în cariera artistică Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii.
În 2004, corul a primit titlul de ”AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă