25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăCulturăSpania e interesată de rădăcinile dacice și romane ale românilor

Spania e interesată de rădăcinile dacice și romane ale românilor

835 de exponate excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România vor fi transportate de la București la Madrid cu o aeronavă militară. În capitala Spaniei va avea loc o expoziție despre „rădăcinile dacice și romane” ale poporului român.

Transportul special va avea loc duminică și se va face cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Artefactele vor fi prezentate în cadrul expoziției „Tezaure arheologice din România-rădăcinile dacice și romane”.

Expoziția are 835 de exponate excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România. Aceasta va fi deschisă pentru public la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României.

La încărcarea exponatelor în aeronavă vor asista reprezentanți ai Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale și Muzeului Național de Istorie a României. Aeronava va pleca duminică de la aeroportul Otopeni.

Evenimentul cultural din Madrid, care are loc din 30 septembrie și până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, este organizat sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, și face parte din Programul de diplomație publică și culturală dedicat aniversării, în anul 2021, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

Românii care au credite și nu-și mai pot plăti ratele pot cere ajutor la ANPC

Persoanele aflate în dificultate financiară pot găsi sprijin la ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, anunță instituția într-un comunicat de presă. Astfel,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă