3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăCulturăPrimul concert al unei orchestre din România în realitate virtuală

Primul concert al unei orchestre din România în realitate virtuală

Romanian Chamber Orchestra este prima orchestră din România care a fost înregistrată video, folosindu-se patru camere de 360 de grade, la o rezoluție de 5.7K, oferind astfel o experiență nemaiîntâlnită până acum de public.

Bogdan Runceanu de la VR Media, cel care a realizat înregistrarea, consideră că: „Într-o sală recunoscută pentru acustica sa, tehnologia facilitează participarea virtuală a publicului, oferindu-i ocazia să admire din perspective unice măiestria artistică a unei orchestre de excepție”.

În acest weekend, în zilele de sâmbătă – 9 octombrie și duminică – 10 octombrie, la ora 20:00, pe pagina de Facebook a Romanian Chamber Orchestra, se vor difuza în premieră primele două înregistrări.

Sâmbătă, publicul va călători în lumea compozitorului Béla Bartók și a dansurilor populare românești, iar duminică vor fi prezentate două piese scurte – Intermezzi op. 12, scrise de marele compozitor român George Enescu.

„Înregistrarea a avut loc live, în cadrul concertului susținut de Romanian Chamber Orchestra în templul muzicii din țară – Ateneul Român din București, în data de 19.08.2021, celebrând 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român George Enescu”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor, remis cotidianului național „România liberă”.

Cele mai citite

Un parapantist a căzut de la 40 de metri în Poiana Brașov – VIDEO

Un parapantist a căzut de la 40 de metri după ce a rămas agățat de cablurile telecabinei mici din Poiana Brașov. O echipă Salvamont...

Formularul PLF, obligatoriu din 20 decembrie. Ce este și cum se completează

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, duminică, faptul că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare...

Dorel lovește înainte de Crăciun. Un brad montat în intersecție încurcă circulația

Dorel lucrează înainte de Crăciun. De data aceasta și-a găsit de lucru la Panciu, unde șoferii se plâng că din cauza unui brad montat...
Ultima oră
Pe aceeași temă