24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăCulturăIohannis, Băsescu, Iliescu și Constantinescu, alături de Lincoln, Obama și Freddie Mercury,...

Iohannis, Băsescu, Iliescu și Constantinescu, alături de Lincoln, Obama și Freddie Mercury, la licitație

Abraham Lincoln, Barack Obama, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, alături de Freddie Mercury sau alte figuri celebre, sunt prezente în Licitația de Artă Contemporană, organizată de A10 by Artmark, marți, 16 noiembrie.

Personalitățile apar în opere de artă semnate de artiști români contemporani în momente istorice-cheie. Artistul Valeriu Mladin îi ilustrează pe președinții SUA Abraham Lincoln și Barack Obama în opera „Gradient”, care are prețul de pornire de 15.000 de euro, și care juxtapune „în oglindă” cunoscuta statuie de marmură a lui Abraham Lincoln (realizată de Chester French pentru Memorialul Lincoln din Washington) cu o statuie imaginară din bronz a lui Barack Obama, iar asocierea este o trimitere directă la filiaţia dintre ideologiile politice şi proiectele reformatoare ale celor doi preşedinţi americani.

Artista Marilena Murariu îi ilustrează în lucrarea „Selfie Up”, cu prețul de pornire de 5.000 de euro, pe cei 4 președinți ai României din ultimele 3 decenii – Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

Opera a făcut parte din expoziția „Da, da, țara, cetera, etcaetera”, Căminul Artei, București, 2016, unde recunoaștem oameni politici, regizori și actori, manipulatori și manipulați prinși extatic într-o învăluitoare plasă de stele și de interese.

„Totodată, licitația din 16 noiembrie, prezintă diversitatea artei contemporane – râvniți artiști internaționali și artiști români consacrați, precum Ion Țuculescu, prezent cu cea mai valoroasă operă din evenimentul de marți – „Totem pe fond verde”, care are un preț de pornire de 40.000 de euro, alături de artistul contemporan Ovidiu Solcan, care ilustrează portretul celebrului Freddie Mercury, ce are un preț de pornire de doar 700 de euro. Mai mult, râvnitul artist Andy Warhol prezintă figurile lui George Washington, Abraham Lincoln și Thomas Jefferson pe bancnote de 1, 5 și 2 dolari, având prețul de pornire de doar 600 de euro fiecare”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor licitației, remis cotidianului național „România liberă”.

Colecția celebrităților din cadrul Licitației de Artă Contemporană poate fi admirată până marți, 16 noiembrie, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță. Programul expoziției este 10:00-20:00, de luni până duminică.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă