10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăCulturăDocumentarul despre legendara trupă Led Zeppelin este finalizat

Documentarul despre legendara trupă Led Zeppelin este finalizat

Regizorul filmului „American Epic”, Bernard MacMahon, a dezvăluit titlul mult-aşteptatului său documentar despre formaţia Led Zeppelin pe care l-a finalizat: „Becoming Led Zeppelin”.

Anunțat inițial pentru 2019, filmul trebuia să marcheze împlinirea a 50 de ani de la apariția trupei și să includă interviuri cu membrii trupei – Jimmy Page, Robert Plant și John Paul Jones. Documentarul va include de asemenea interviuri de arhivă cu legendarul baterist al truperi John Bonham, decedat în 1980.

Deşi documentarul, din 1976, „The Song Remains the Same” a fost centrat pe trupă, a fost în mare parte un film de concert dintr-o serie de spectacole de pe Madison Square Garden în 1973. 

„’Becoming Led Zeppelin’ este un film despre care nimeni nu se gândea că poate fi făcut”, a spus MacMahon. „Ascensiunea meteorică a trupei la statutul de vedete a fost rapidă şi practic nedocumentată. Printr-o documentare intensă pe tot globul şi după ani de restaurare a arhivei vizuale şi audio, această poveste poate fi în sfârşit spusă”. 

„Când am văzut ce a făcut Bernard, vizual şi sonor, în «American Epic» (serial documentar despre înregistrările muzicale din anii 1920), o realizare remarcabilă, am ştiut că este capabil să spună povestea noastră”, a spus Jimmy Page într-un comunicat citat de The Hollywood Reporter.

John Paul Jones a adăugat: „Era momentul să spunem povestea noastră pentru prima dată, cu cuvintele noastre. Cred că acest film va aduce la viaţă această poveste”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă