10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalVara bate la portile televiziunilor

Vara bate la portile televiziunilor

Cum ne mai despart doar cateva zile pana la intrarea oficiala in vara, televiziunile au inceput sa-si anunte noile grile de programe. Unele promit emisiuni noi, seriale si filme de succes, altele “reinvie” programe cunoscute telespectatorilor din vara trecuta. In batalia pentru audienta, fiecare post incearca sa-si atraga cat mai multi privitori. In final, cei care decid cat de inspirate sunt propunerile televiziunilor sunteti dumneavoastra, posesorii de telecomanda…

La capitolul noutati, Prima TV marcheaza un serial plin de suspans si o telenovela, considerata a fi avand succes pe plan international. Este vorba despre serialul “Numere”, in care Rob Morrow si Peter MacNicol dezleaga cele mai intunecate mistere si, respectiv, de “Mariana – Pretul inocentei”, o telenovela care debuteaza pe 5 iunie si o are in rolul principal pe actrita Daniela Alvarado. Tot la capitolul noutati vor sa introduca cei de la Prima TV si serialul de comedie “Totul despre sex”, numai ca acesta a putut fi vizionat deja pe alte posturi, unele cu abonament special (HBO), altele nu (Acasa TV). Din grila verii trecute, Prima readuce emisiunile “Fete fierbinti” (din 9 iunie) si “Super Nanny” (din 4 iunie). Prima este prezentata de Vali Barbulescu si va fi difuzata vinerea, de la ora 22.00, a doua o are in prim-plan pe Irina Petrea, care promite sa dea o mana de ajutor parintilor care au copii-“problema”. In plus, Prima TV promite o “multime” de alte surprize pentru luna iulie.

Roland Garros, la TVR 2

Pentru prima luna a verii, TVR 2 propune atat transmisiuni sportive, cat si seriale si filme noi. In perioada 8-11 iunie vor fi transmise semifinalele si finalele masculine si feminine ale turneului de tenis de la Roland Garros. Pentru amatorii de seriale politiste cu accente comice, postul public ofera productia frantuzeasca “La politie sau la manastire?”, din data de 6 iunie. Trebuie remarcat si filmul “Noi Albinosul”, productie Islanda, Germania, Marea Britanie si Danemarca, recompensata cu Marele Premiu al criticii la TIFF 2003. Si tot un proiect european, Italia 2005, va fi accesibil telespectatorilor postului TVR 2 duminica, 4 iunie. Este vorba despre “Inspectorul Coliandro: Magie neagra”, cu Giampaollo Morelli si Veronica Logan in distributie.

“Ghidul Autostopistului Galactic”

HBO, o alternativa viabila pentru cei care vor sa vada cele mai recente filme, propune pentru luna iunie nu mai putin de 25 de premiere. Productiile, atat europene, cat si americane, acopera toate genurile: de la actiune si drama la comedie si dragoste. Dintre acestea, merita a fi mentionat filmul “Ghidul Autostopistului Galactic”, difuzat in premiera si in exclusivitate in data de 11 iunie (de la ora 20.00). Pelicula, catalogata drept o “comedie intergalactica”, are ca moto “Cand Pamantul nu va mai fi, atunci va incepe cea mai grozava aventura posibila!” si se bazeaza pe best-seller-ul lui Douglas Adams (publicat si la Editura Nemira, in colectia Nautilus). Regizat de Garth Jennings, filmul ii are in rolurile principale pe Bill Bailey, Anna Chancellor, Mos Def si Sam Rockwell.

High-tech si istorie

Iar pentru aceia dintre telespectatori care sunt satui de telenovele si filme cu batai si impuscaturi exista intotdeauna varianta documentarelor deosebit de interesante si instructive. Amintim doar doua dintre premierele Discovery Channel pentru luna iunie: “Versailles-ul se dezvaluie” si “Constructii pentru campioni”. Primul program va invita sa vizitati cel mai maret palat al Europei, un simbol al unei epoci grandioase si un motiv de mandrie nationala pentru francezi: Palatul Versailles. Al doilea documentar (difuzat pe 4 iunie) prezinta lucrarile de constructie a doua dintre cele mai moderne arene sportive. Este vorba despre stadionul din Munchen, care va gazdui 66.000 de spectatori pentru meciul de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal 2006, si despre stadionul olimpic din Beijing, care va adaposti, in vara lui 2008, cei mai buni sportivi ai lumii, intr-o noua editie a Jocurilor Olimpice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă