Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un spectacol care ilustrează lupta femeilor cu cancerul la sân, la ICR New York

Un spectacol-lectură despre lupta împotriva cancerului la sân, inspirat din piesa de teatru ”Mia”, scrisă de profesoara universitară Cătălina Florescu, va fi organizat de Institutul Cultural Român din New York.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2017 - 18:42

Un spectacol-lectură despre lupta împotriva cancerului la sân, inspirat din piesa de teatru ”Mia”, scrisă de profesoara universitară Cătălina Florescu, va fi prezentat de Institutul Cultural Român din New York, în 6 octombrie. 

Evenimentul ”Nimic de ascuns: o seară despre curajul de a (se) vindeca” are ca subiect povestea unei femei care luptă cu cancerul. În cadrul spectacolului, vor fi prezentate și imagini care ilustrează transformarea prin care trec femeile când își pierd sânii, care au fost expuse la Museum of Modern Art din New York sau publicate în ziarul ”The New York Times”. 

Din distribuția spectacolului, fac parte Cătălina Florescu, care care predă literatură, artă cinematografică, literatura exilului și teatru la Pace University din New York și Rania Rashoodi, absolventă a Pace University, care colaborează cu teatrul independent ”Back to Work Collective”, care pune în scenă piese cu caracter politic, inspirate din actualitate. 

După spectacol, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Despre piesa de teatru ”Mia”, care stă la baza spectacolului organizat de ICR, autoarea povestește că personajul i-a fost inspirat de munca de cercetare la doctorat:

”Corpul care trece prin boală, transformarea lui și tot ce implică a fi pacient sunt surse constante de cercetare. Durerea nu mă inspiră, mă provoacă să aflu mai multe, să citesc, să scriu. Am creat un personaj care acceptă mastectomia și care va avea curajul să nu facă operație de reconstrucție post-mastectomie. Mia e un personaj puternic și vrea să inspire alte femei să nu le fie rușine să rămână fără un sân sau ambii. Când am scris piesa de teatru, nu știam despre Going Flat sau No to reconstruction, două mișcări care iau amploare în Statele Unite și care încurajează femeile să știe că există viață după mastectomie, că există frumusețe după această operație și că estetica frumosului trebuie rescrisă pentru a pune în calcul durerea, dar mai ales demnitatea celor care trec prin ea”, arată Cătălina Florescu

De asemenea, piesa ”Mia” face parte dintr-un volum de teatru care va fi publicat anul viitor. 

ICR New York organizează evenimentul ”Nimic de ascuns: o seară despre curajul de a (se) vindeca” în cadrul campaniei internaționale de luptă împotriva cancerului la sân, demarată în toată lumea în luna octombrie.  

Citește totul despre:

Comentarii

loading...