Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab, alături de regizorul Tudor Giurgiu

Burse și premii speciale pentru critici de film, regizori și scenariști

Conceptual Lab va acorda anul acesta, la TIFF, Bursa „Alex. Leo Șerban”, în valoare de 2.500 de euro, iar pentru prima dată inițiativa dedi­cată tinerilor jurnaliști și criticilor de film se adresează și regizorilor și scenariștilor.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2018 - 09:44

Laboratorul de idei va oferi, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania, și o mențiune specială în valoare de 1.000 de euro unui actor român.

„România are o tradiție extraordinară în avangardă, a produs dintotdeauna oameni de cultură și artiști extraordinari. Aici există încă destulă puritate, nu a fost totul atins de spiritul comercial. Consider că filmul românesc este excepțional și că tinerii creatori merită încurajați”, declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

Aflată la a patra ediție, Bursa „Alex. Leo Șerban” a fost acordată pentru prima dată în 2012 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în memoria celui mai important critic de film român al ultimelor două decenii.

Conceptual Lab, un proiect al Asociației Identitate Culturală Contemporană, a oferit, în 2017, la TIFF, premiul pentru „cea mai bună interpre­tare” și a avut o implicare considerabilă în ­dezvoltarea secțiunii InfiniTIFF – zona experimentală dedicată noilor forme de storytelling.

„Am creat Conceptual Lab ca pe un vector cu care să reușim să punem în practică dorința mea de a deveni un motor de sprijin pentru noii artiști, nu doar pentru micile proiecte independente, ci și pentru evenimente culturale mai mari, de anvergură”, mai spune Theo Nissim.

Câștigătorii de până acum ai Bursei „Alex. Leo Șerban” sunt criticul de film Cătălin Olaru, jurnalista Florentina Ciuverca, devenită ulterior director de comunicare al TIFF, și criticul de film ­Andrei Rus.

Citește totul despre:

#bursa #tiff #lazi

Comentarii

loading...