10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăCulturăBeatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar. Ce acuze i se...

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar. Ce acuze i se aduc managerului de la Iași

 Rancea este acuzată că ar fi delapidat subvențiile acordate de Ministerul Culturii, prejudiciul fiind de circa 5 milioane de lei.

În urma perchezițiilor de la Opera din Iași, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 11 persoane.

Între cele 11 persoane este și managerul instituției, Beatrice Rancea.

Reprezentanții DIICOT susțin, prin intermediul unui comunicat de presă că în urmă cu șapte ani acesta ar fi format un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

Cei de la DIICOT mai spun că gruparea formată de managerul ieșean cuprindea persoane din Iași și București. Anchetatorii susțin că grupul infracțional a început să acționeze în anul 2014 și că membrii au obținut sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul Ministerului Culturii.

Acțiunile acestora vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași.

Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte a vizat cheltuielile cu colaboratorii și chiriile.

Valoarea prejudiciului este de 5 milioane de lei, precizează DIICOT.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă