10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Info

“Marele jaf comunist” suscita dezbateri

Pe 30 septembrie intra pe ecranele romanesti documentarul lui Alexandru Solomon “Marele jaf comunist”, o reconstituire a jafului Bancii Nationale din 1959, care foloseste imagini ale reconstituirii (cinice) de la vremea respectiva si marturii ale supravietuitorilor (anchetatori), incercand sa analizeze misterul cazului si sa arate cum au functionat manipularea si propaganda acelor vremuri. Pe 27 septembrie, ora 11, la Institutul Francez din Bucuresti are loc o dezbatere pe marginea filmului, intitulata “Rolul imaginii in facerea si prefacerea realitatii”. Intalnirea va fi moderata de Mircea Toma.

Nou regulament pentru proiectele cineastilor

Centrul National al Cinematografiei a elaborat un nou regulament pentru concursurile de proiecte cinematografice. Textul acestuia poate fi accesat pe internet, pentru imbunatatiri, la adresa cnc@cncinema.ro de catre toate uniunile si asociatiile de cineasti. De asemenea, acestea trebuie sa propuna membrii noului Consiliu de administratie al Centrului National al Cinematografiei. Ieri au fost numiti membrii comisiei care va judeca contestatiile la concursul din vara.
In maximum zece zile comisia trebuie sa-si dea verdictul asupra proiectelor.

Dramele puterii

Duminica, 25 septembrie, la ora 19,15, la Radio Romania Cultural, Teatrul National Radiofonic va invita sa ascultati Dramele puterii. Cinci personaje in interpretarea actorului Dan Condurache. Eseu teatral, spectacolul – construit pe ideea de a sintetiza o tema foarte frecventa in dramaturgia universala si tipologia unui personaj – este in acelasi timp un substantial recital actoricesc, Dan Condurache interpretand rolurile Stefanita-Voda din Viforul de B.St. Delavrancea, Caligula din piesa lui Albert Camus, Goetz din Diavolul si bunul Dumnezeu de Jean-Paul Sartre, Arturo Ui din Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita de Bertolt Brecht, Richard al III-lea din tragedia lui William Shakespeare. Regia artistica: Cristian Munteanu. Realizatori: Costin Tuchila si Pusa Roth.

Stefan Banica Jr. il concureaza pe Richard Gere

Stefan Banica Jr. va interpreta rolul avocatului Billy Flynn in musicalul “Chicago”, a carui pre-miera are loc pe 25 septembrie la Teatrul National din Bucuresti. Billy Flynn va fi jucat alternativ de Stefan Banica Jr. si Andrei Duban. Celelalte roluri sunt interpretate de Ilinca Goia (Velma Kelly), Monica Davidescu (Roxie Hart), Maia Morgenstern (Mama Morton). Celebru pe Broadway, musicalul creat in 1975 de Bob Fosse, Fred Ebb si John Kander are, de fapt, la baza o piesa de teatru publicata in 1926 de o fosta ziarista de la “Chicago Tribune”. Dupa premiera din 25 septembrie, spectacolele se vor reprezenta in zilele de marti si duminica. Biletele s-au pus deja in vanzare. Costul lor se situeaza intre 30 si 130 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă