9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDance Energy, la final

Dance Energy, la final

Epilog in proiectul cultural si de responsabilitate sociala "Dance Energy", initiat de Razvan Mazilu si Fundatia PRAIS: in urma Spectacolului Extraordinar de Dans Contemporan "Razvan Mazilu si invitatii sai", desfasurat in data de 12 martie 2007, la Opera Nationala Bucuresti si destinat ajutorarii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali", s-au strans fonduri in valoare totala de aproximativ 60 de mii de lei noi. Din aceste fonduri au fost achizitionate cinci pianine marca Petrof si 32 de DVD-uri cu spectacole de dans clasic si contemporan, in valoare totala de 55.977 RON. Materialele didactice au fost donate marti Liceului de Coregrafie "Floria Capsali", in cadrul unei festivitati la care au participat dansatorul si coregraful Razvan Mazilu, board-ul Fundatiei PRAIS, precum si elevi si profesori, beneficiarii directi ai investitiei si ai actiunii caritabile.
La ora pranzului, orele de curs erau in plina desfasurare, asa ca elevii si profesorii au putut participa la inaugurarea festiva a uneia dintre cele cinci pianine, la intalnirea cu jurnalistii si mai ales la intalnirea cu Razvan Mazilu, fost elev al liceului de specialitate, care nu-si uita locul in care s-a format, odata ajuns unul dintre cele mai importante nume ale dansului contemporan romanesc. Cei prezenti au putut face comparatia intre cele doua pianine: cea veche – uzata, dezacordata, practic de nefolosit, mazgalita, gaseai inscriptionate chiar si mesaje gay daca ridicai capacul; cea noua – impecabila, stralucitoare, gata sa-si "intre in paine" si sa fie folosita din plin. S-au putut vedea totodata conditiile improprii in care isi desfasoara activitatea singurul liceu de specialitate: sali mici, inghesuite, lipsa de dotare, dar si entuziasmul si prospetimea copiilor, aflati la varsta gimnaziului, care urmeaza un invatamant artistic, evident, din pasiune si vocatie, fara a se lasa impiedicati de conditiile vitrege.
Lucrurile puse in miscare de Razvan Mazilu nu se vor opri aici: proiectul este preconizat a se desfasura, la nivel national, pe o perioada de trei ani, iar urmatoarea editie a Galei "Dance Energy" va avea loc anul viitor in jurul aceleiasi date. Intre cele doua spectacole anuale, Razvan Mazilu si Fundatia PRAIS vor selecta cei mai talentati elevi ai liceului de coregrafie, pe care ii vor angrena in actiuni culturale si workshop-uri, desfasurate in campusuri universitare, licee, locatii unde tinerii se vor putea apropia in mod natural de energia dansului contemporan. Obiectivele acestei serii de actiuni sunt: sensibilizarea opiniei publice cu privire la situatia materiala modesta a liceelor de coregrafie si strangerea de fonduri pentru dotarea acestora si crearea de conditii de studiu superioare elevilor. Totodata, proiectul are in vedere promovarea dansului contemporan si a tinerelor talente care studiaza aceasta arta in scolile din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă