Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei sărbătoresc "Ziua Limbii Române"

Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei vor organiza, vineri, la Chişinău, sesiunea de "Lecturi academice" dedicată sărbătorii naţionale "Ziua Limbii Române".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2018 - 10:20

Potrivit site-ului Academiei Române, la eveniment, care va avea loc începând cu ora 10,00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, va participa acad. Eugen Simion - preşedintele Secţiei de literatură şi filologie a Academiei Române, care va susţine prelegerea cu titlul "Cultura naţională şi provocările globalizării".

Prelegerea va fi urmată de lansarea volumelor "Proza lui Mihai Eminescu" de acad. Eugen Simion şi "Modelul de existenţă Eugen Simion" - autor Mihai Cimpoi.

"Ziua Limbii Române" se sărbătoreşte în România la data de 31 august. "Ziua Limbii Române" a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeaşi dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele "Limba Noastră" tocmai pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită pe ambele maluri ale Prutului.

Comentarii

loading...