1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăCoronavirusValeriu Gheorghiţă anunță un nou maraton de vaccinare în București

Valeriu Gheorghiţă anunță un nou maraton de vaccinare în București

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare anti Covid din România, anunță organizarea unui nou maraton de vaccinare în București. Decizia a fost luată după ce în Capitală incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus aproape că a atins, marți, 15 la mia de locuitori.

Valeriu Gheorghiță a anunțat într-o conferință de presă susținută marți, 12 octombrie, că autoritățile au în plan, în perioada imediat următoare, organizarea unui nou maraton de vaccinare. Evenimentul va avea loc în Capitală în mai multe centre. În prezent, se lucrează intens la realizarea acestui proiect. 

Valeriu Gheorghiță: „Maratonul, organizat în următoarele două săptămâni”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că, deocamdată, până nu sunt puse la punct toate detaliile, nu poate să spună care este perioada de desfășurare a evenimentului. Însă, se preconizează că imunizarea va avea loc în următoarele două săptămâni, într-un weekend, și va dura 3 zile. 

„Avem în plan să organizăm un maraton de vaccinare în mai multe centre din Capitală. Însă, trebuie să definitivăm toate detaliile logistice legate de personalul medical care trebuie să deservească o astfel de activitate. Vom identifica să avem un centru de vaccinare care are o capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan să avem acest tip de activitate. Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfăşura maratonul, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni probabil că vom face acest eveniment”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Unde se mai pot vaccina românii

Cine dorește să se vaccineze anti Covid-19, o poate face în cabinetele medicilor de familie, în spitale, atunci când se internează dar și în toate centrele deschise, care au în momentul de faţă program extins. Aici trebuie să te prezinți doar cu buletinul – dacă nu te-ai programat – sau cu programarea făcută direct în platformă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă