22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCoronavirusVaccinări fictive. Sunt arestați un preot, un medic și o asistentă

Vaccinări fictive. Sunt arestați un preot, un medic și o asistentă

O rețea de vaccinări fictive anti – Covid a fost destructurată de polițiști în județul Neamț.

Patru suspecţi au fost arestaţi preventiv, miercuri, pentru 30 de zile, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

“Patru persoane cu vârste cuprinse între 38 şi 55 de ani, din judeţele Neamţ şi Bacău, bănuite de comiterea infracţiunilor de luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi fals informatic au fost prezentate Tribunalului Neamţ, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 zile”, a precizat reprezentanta IPJ Neamț.

Membrii rețelei ar fi eliberat certificate false de vaccinare în perioada iunie 2021 – martie 2022. Potrivit unor surse neoficiale, una dintre persoanele arestate este preot. Printre persoanele arestate s-ar mai afla un medic și o asistentă medicală. Cei patru au fost arestați în urma unor percheziţii efectuate în județele Neamţ, Iaşi şi Bacău.

Peste 50.000 de euro și peste 20.000 de lei din vaccinări fictive

“În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 euro şi 22.000 lei”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Neamț.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă