28.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeCoronavirusTonga a intrat în prima carantină Covid de la începutul pandemiei

Tonga a intrat în prima carantină Covid de la începutul pandemiei

Insula Tonga din Pacific a intrat în carantină pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid. Doi lucrători de la debarcader au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

După erupția vulcanică devastatoare de luna trecută, două persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Au trecut peste doi ani de când pandemia a lovit prima dată, iar Tonga se află la prima sa carantină.

Închiderea a început miercuri seara. Au existat temeri că un aflux de nave și avioane internaționale care furnizează apă, adăpost și hrană ar crește riscul infecțiilor, în națiunea izolată din Pacific.

Tonga intră în carantină Covid pentru prima dată

Cu toate acestea, muncitorii infectați de pe malul apei nu au fost angajați pe docuri unde a fost livrat ajutor. Anterior, Tonga a înregistrat un singur caz de COVID. Localnicii au făcut coadă în fața băncilor și a benzinăriilor înainte de izolare.

Până joi dimineață, străzile au devenit pustii. Jurnalistul local Marian Kupu se află în capitală, Nuku’Alofa.

„Stau la intersectia drumului Wellington cu drumul feroviar, in mod normal acest drum ar sta la coada cu vehicule si oameni, dar dupa cum vezi toate magazinele sunt inchise, totul este inchis – statii de taxi, magazine, supermarketuri, este inchis. Un oraș fantomă aici în Nuku’Alofa.”, a spus Kupu.

Postul de radio din Tonga BroadcomFM a raportat miercuri că au fost detectate alte trei cazuri într-o familie, ceea ce a adus numărul total la 5 cazuri.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Începe vaccinarea împotriva gripei. Este obligatorie sau nu?

"Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală. Medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal compensat integral", a afirmat...

Gheorghe Dincă a ajuns șeful criminalilor din închisoare

Gheorghe Dincă pare că să fi ajuns șeful criminalilor de la Penitenciarul din Craiova. Monstrul din Caracal ar fi câștigat respectul altor criminali...

Alexandru Rafila anunță când începe campania de vaccinare antigripală

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că de săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală. Vaccinul va fi ridicat din farmacii, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies