18.4 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLivrarea ajutoarelor umanitare către Tonga, devastată de o erupție vulcanică, se intensifică

Livrarea ajutoarelor umanitare către Tonga, devastată de o erupție vulcanică, se intensifică

Trimiterea ajutoarelor umanitare către Tonga, afectată de o erupție vulcanică, continuă, mai ales cu ajutorul statelor din zonă, relatează Reuters.

Nava australiană HMAS Adelaide a sosit miercuri (26 ianuarie), în Tonga, la câteva zile după ce a fost devastată de o erupție vulcanică și un tsunami.
Guvernul australian a declarat miercuri că va oferi Tonga o finanțare umanitară suplimentară de 2 milioane USD (1,43 milioane USD), ducând angajamentul Australiei până în prezent la 3 milioane USD.
De asemenea, a mai spus că Australia își extinde sprijinul, inclusiv prin restabilirea energiei electrice și a comunicațiilor, precum și prin stocarea și livrarea proviziilor de ajutor.

Trimiterea ajutoarelor umanitare către Tonga, afectată de o erupție vulcanică, s-a realizat cu o navă de război


O navă de război australiană a sosit miercuri seara în Tonga, furnizând ajutor fără a avea loc un contact uman, după ce aproximativ două duzini de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul echipajului.
Erupția vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha’apai a declanșat un tsunami care a distrus sate și stațiuni și a întrerupt comunicațiile pentru națiunea de aproximativ 105.000 de oameni.
A fost raportat că trei persoane au fost ucise, conform autorităților.

Aproximativ 84.000 de persoane – reprezentând 80% din populaţia Insulelor Tonga – au fost afectate de erupţia Vulcanului Tonga-Hunga Ha’apai şi de tsunamiul care i-a urmat, anunţă ONU, care precizează că erau în curs evacuări de pe insule extrem de afectate, relatează AFP.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă