8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCoronavirusRomânia solicită ajutorul UE. Se cere achiziționarea unui medicament împotriva Covid-19

România solicită ajutorul UE. Se cere achiziționarea unui medicament împotriva Covid-19

România solicită ajutorul Uniunii Europene pentru achiziționarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19. Este vorba de Tocilizumabum.
Compania care produce medicamentul a anunțat statul român că nu poate respecta contractul.

A fost solicitată marți de către Ministerul Sănătății (MS), prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un contract cu Ministerul Sănătății, a transmis că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de „stock-out” a produsului la nivel global.

„În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă. Menționăm că, Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a distribuit săptămâna trecută o nouă tranșă de Tocilizumabum direcțiilor de sănătate publică teritoriale.
Este vorba despre 6.649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

Cele mai citite

Trafic de migranți pe ruta Ucraina – România. Doi suspecți au dublă cetățenie

Procurorii români au destructurat o rețea de trafic de migranți pe ruta Ucraina - România. Doi suspecți au dublă cetățenie, română și ucraineană. Ei...

Cursă specială pentru repatrierea „zimbrilor” din Africa de Sud

Plecați de două săptămâni în Africa de Sud la turneul mondial de rugby „Toyota Challenge Cup”, jucătorii echipei CSM Știința Baia Mare au rămas blocați în...

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...
Ultima oră
Pe aceeași temă