14.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusRată Covid mare în apropiere de București: 8,87 la mie

Rată Covid mare în apropiere de București: 8,87 la mie

Se înregistrează o rată Covid mare în apropiere de București. Este vorba de comuna Corbeanca (județul Ilfov), unde incidența Covid este 8,87 la mie. Aceasta este cea mai mare rată a pandemiei din județul Ilfov. Următoarea localitate, din punctul de vedere al incidenței, este orașul Otopeni, cu 8,52 cazuri la mie.

Nivelul de 8,87 este cel cunoscut în dimineața zilei de luni, 17 ianuarie 2022. Corbeanca și Otopeni sunt dintre așa-numitele comune dormitor, în care locuiesc foarte multe persoane care se deplasează, zilnic, în București. Aceste persoane au de cele mai multe ori acte de domiciliu în București. Teoretic, populația proprie este mică (doar cei cu acte în această comună), dar populația reală este mult mai mare. De aceea, și rata de incidență poate fi calculată eronat.

Rată Covid mare și în Ilfov și în București

La același moment, luni dimineață, în municipiul București, rata pandemiei este de 5,17 cazuri la mie. În București este convocată, luni, o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Cu o zi înainte, duminică, rata pandemiei în România marcase o ușoară scădere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă