14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNumărul de cazuri Covid scade ușor

Numărul de cazuri Covid scade ușor

Numărul de cazuri Covid scade ușor în România, conform datelor oferite duminică, 16 ianuarie 2022. Datele sunt transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din cadrul Guvernului.

În ultimele 24 de ore, adică de sâmbătă spre duminică, au fost înregistrate 7.595 cazuri noi de persoane infectate cu Covid. Acest număr este cu 2.467 mai mic decât în ziua anterioară, a precizat GCS.

724 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați. Ei fuseseră testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Numărul de cazuri Covid este cel mai mic din ultimele cinci zile

Cu o zi înainte se înregistra cea mai gravă situație din anul 2022 din punctul de vedere al pandemiei. „La data de 15 ianuarie, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 10.062 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 32 de decese, dintre care 3 anterioare”, anunța GCS.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă