16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeCoronavirusRata Covid în București a ajuns la 2,97

Rata Covid în București a ajuns la 2,97

Rata Covid în București a ajuns la 2,97 cazuri la mia de locuitori. Informația a fost transmisă, marți, 11 ianuarie 2022, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Capitalei.

Cu o zi înainte, luni, rata de incidență în București a fost 2,57 la mia de locuitori.

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, România va intra în valul cinci al pandemiei în jurul datei de 15 ianuarie. România ar putea ajunge la 800.000 de cazuri confirmate de Covid.

Rata Covid în București crește accentuat

„Deja cazurile cresc, important e dacă ajungem la o creștere galopantă. Probabil că în jurul datei de 15 ianuarie vom începe să asistam la o crestere mai rapidă a numărului de cazuri. În valul patru am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate. Câte îmbolnăviri vom avea în valul cinci – rămâne de văzut. Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a declarat ministrul Sănătății.

Numărul de cazuri confirmate a crescut brusc după Anul Nou. Cazurile Covid vor scădea dacă se introduce certificatul verde în România, consideră ministrul Alexandru Rafila. „Dacă el este aprobat săptămâna viitoare, să spunem dacă avem multă imaginaţie, şi se dă un termen de introducere de două, trei, patru săptămâni, ne apropiem de descreşterea cazurilor”, estimează ministrul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fostul premier, aproape de o victorie importantă

Cu 90% din circumscripţiile de vot raportate la alegerile de sâmbătă, partidul SMER-SSD al lui Fico conducea cu 23,69% din voturi. Partidul liberal...

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

Sărbătoare 1 octombrie – Zi cu o însemnătate deosebită pentru credincioșii din țara noastră

OrtodoxeAcoperământul Maicii Domnului; Sf. Ap. Anania; Sf. Cuv. Roman Melodul; Sf. Cuv. Iosif şi Chiriac de la BisericaniDuminica a 19-a după RusaliiGreco-catoliceDuminica 19...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies