11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Pfizer anunță că vaccinul anti-COVID-19 este eficient pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Datele arată că vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este sigur și eficient pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Anunțul a fost făcut luni de laboratorul farmaceutic american Pfizer şi compania germană BioNTech.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin acestei populații mai tinere, sub rezerva autorizației de reglementare, mai ales că urmărim răspândirea variantei delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, președintele și CEO-ul Pfizer. „

„Din iulie, cazurile pediatrice de COVID-19 au crescut cu aproximativ 240% în SUA – subliniind nevoia de sănătate publică pentru vaccinare.”

În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

Vaccinul produs de Pfizer a fost primul autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru folosire în grupa de vârstă 12-15 ani.

China administrează deja din luna iunie vaccinul Sinovac copiilor cu vârsta de până la 3 ani. Același vaccin este folosit și în Chile de la începutul lui septembrie pentru aceeași categorie de vârstă.

accinurile sunt administrate deja la grupe de vârste mai mici în China, unde autoritățile sanitare au aprobat în iunie utilizarea de urgență a vaccinului Sinovac la copii cu vârsta de până la trei ani. Și Chile a aprobat luna aceasta folosirea vaccinului Sinovac la copiii de peste 6 ani.

Citeşte întreaga ştire: Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor poate fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani

Ultima oră
Pe aceeași temă