23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăCoronavirusPeste 5 milioane de oameni au murit din cauza COVID-19

Peste 5 milioane de oameni au murit din cauza COVID-19

Numărul deceselor asociate maladiei COVID-19 la nivel global a depăşit pragul de 5 milioane, potrivit unei numărători realizate de jurnaliştii de la agenţia de presă Reuters.

Mai mult de jumătate din decesele la nivel mondial, raportate într-un interval de şapte zile, au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India.

În timp ce bilanţul global al deceselor asociate COVID-19 a avut nevoie de puţin mai mult de un an pentru a depăşi pragul de 2,5 milioane, următoarele 2,5 milioane de decese au fost înregistrate în mai puţin de opt luni, potrivit analiştilor de la Reuters.

În medie, 8.000 de decese au fost raportate în fiecare zi la nivel mondial pe parcursul ultimei săptămâni, ceea ce înseamnă aproximativ cinci decese la fiecare minut. Cu toate acestea, rata globală a deceselor asociate COVID-19 a înregistrat o încetinire în ultimele săptămâni.

Comunitatea internaţională s-a concentrat tot mai mult în ultimele zile să ofere vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor sărace, în contextul în care mulţi dintre locuitorii acestora nu au primit încă prima doză, iar naţiunile bogate au început deja să administreze doze de supra-rapel, scrie Agerpres.

Jumătate din populaţia globală nu a primit încă prima doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit site-ului Our World in Data.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România nu va ceda Ucrainei niciun sistem Patriot dacă nu primește ceva în schimb, afirmă președintele Iohannis

România va ceda Ucrainei un sistem Patriot doar dacă va primi ceva în schimb, astfel încât capacitatea de apărare a României să nu scadă. Acest...

Rusia lovește o cafenea din Harkov

O lovitură aeriană rusă asupra orașului ucrainean Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a distrus miercuri o cafenea, a avariat o clădire rezidențială din apropiere...

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...
Ultima oră
Pe aceeași temă