11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

La Botoșani, gropile din cimitir sunt săpate cu excavatorul

La Botoșani, din cauza numărului foarte mare de decese cauzate de Covid, gropile din cimitire au ajuns să fie săpate cu excavatorul. Aici, oamenii mor pe capete, spitalele sunt arhipline, secțiile ATI supraaglomerate, iar groparii nu mai fac față numărului mare de înhumări zilnice. Mai mult, autoritățile locale iau în calcul extinderea în regim de urgență a Cimitirului Eternitatea. Este o situație fără precedent, care seamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat în trecut în regiunea italiană Lombardia.

Botoșani, noua Lombardie a României

Orașul Botoșani pare a fi sub asediu, iar medicii lucrează ca pe front. Aici, zilnic, mor pe capete oameni bolnavi de Covid, dar și persoane care sufereau de alte afecțiuni și care nu au reușit să se trateze la timp. Unora le-a fost frică să se ducă la doctor pentru a nu contacta virusul și au murit acasă. Alții nu au reușit să se interneze din cauza lipsei de locuri din spital. 

Pentru că situația a devenit dramatică,  marți, 12 octombrie, autoritățile au închiriat în regim de urgență un excavator care sapă zi de zi, aproape în continuu, morminte în cimitire Potrivit autorităților locale, pe 12 octombrie au fost săpate dintr-un foc șapte gropi. 

Au fost săpate 7 gropi dintr-un foc

Directorul Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire, Marinela Vieru, a declarat pentru Monitorul de Botoșani că „pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”.

Oficialul din Botoșani a adăugat că nu poate să prevadă ce se va întâmpla în zilele următoare.

Ultima oră
Pe aceeași temă