12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăCoronavirusIsrael a aprobat a patra doză de vaccin anti-Covid-19

Israel a aprobat a patra doză de vaccin anti-Covid-19

Autoritățile din Israel au anunțat că urmează să administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid-19. Al doilea rapel va viza persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Israelul a aprobat joi o a doua rundă de vaccinuri de rapel COVID-19 pentru populația sa cea mai vulnerabilă. Asftfel, autoritățile speră să limiteze considerabil răspândirea tot mai amenințătoare a variantei Omicron. Momentan, persoanele vizate sunt cele cu sistemul imunitar slăbit, însă o decizie finală privind utilizarea mai largă este încă în așteptare.

Persoanele vulnerabile din Israel se pot vaccina cu a patra doză de vaccin

La începutul săptămânii, țara a efectuat ceea ce a numit primul studiu major pentru a stabili dacă o a patra rundă de vaccinuri Pfizer/BioNTech ar fi eficace împotriva Omicron. Un înalt oficial în domeniul sănătății din Israel a spus că, deocamdată, vaccinul va fi limitat la lucrătorii din domeniul sănătății, cei peste 60 de ani și cei cu sisteme imunitare compromise. În această categorie intră persoanele diagnosticate cu cancer și primitorii de transplant de organe.

Israelul a fost cea mai rapidă țară care a lansat vaccinurile inițiale în urmă cu un an. De asemeneam a fost și printre primele care a lansat un program de rapel după ce a observat că imunitatea a scăzut în timp. Politicile sale privind rapelurile sunt urmărite îndeaproape de alte națiuni, inclusiv de SUA, care se gândesc, de asemenea, când să ofere doze suplimentare.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Israel a aprobat și pastila anti-Covid-19 produsă de Pfizer. Autoritățile au anunțat că medicamentul antiviral a fost comandat deja în zeci de mii de doze, iar primul lot a fost programat să ajungă pe 29 decembrie.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă