10.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Florin Cîțu vrea certificat verde și în magazine

Florin Cîțu a declarat, joi, după ședința de Guvern, că ia în considerare introducerea certificatului verde în toate activitățile economice. Doar în acest fel am putea ține economia „deschisă”. Prin urmare, este foarte posibil ca în curând doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală să mai poată intra în supermarket.

​Premierul demis Florin Cîțu propune ca accesul în magazine, inclusiv în supermarketuri, să se facă pe baza certificatului verde COVID-19. Această măsură ar putea fi luată pentru a se evita carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a explodat.

Medicii cer carantină în București. Florin Cîțu spune „NU”


Liderul PNL a precizat că, deocamdată, nu se pune problema ca Bucureștiul să intre în carantină, mai ales că am trecut printr-o experiență de acest gen, iar măsura impusă nu a funcționat. Afirmația vine în contextul în care sistemul sanitar abia mai face față numărului de pacienți bolnavi, iar medicii cer cu disperare închiderea Capitalei. „Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat. Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult”, a percizat Cîțu. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”, a mai spus el.

Florin Cîțu, despre certificatul verde în magazine: „Va fi o triere”


Întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine, premierul demis a spus: „Va fi doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.
Aceste modificări pot fi aprobate doar în Parlament, pentru că Guvernul este inul interimar și nu are puteri depline.

Ultima oră
Pe aceeași temă