28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeCoronavirusEnglezii testați pozitiv la coronavirus nu vor mai sta în carantină de...

Englezii testați pozitiv la coronavirus nu vor mai sta în carantină de joi

Englezii testaţi pozitiv la coronavirus nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină de joi, iar testarea universală gratuită va lua sfârşit în aprilie, potrivit planului premierului Boris Johnson anunţat luni, relatează dpa.

Prim-ministrul britanic a detaliat strategia pentru Anglia în Camera Comunelor luni după-amiază, după un diferend în cadrul guvernului privind finanţarea viitoarei supravegheri a evoluţiei virusului.

Cei care au un test pozitiv COVID-19 li se va recomanda să stea acasă cel puţin cinci zile, dar nu vor fi obligaţi de lege să facă acest lucru, potrivit planurilor supuse aprobării parlamentare.

Monitorizarea contacţilor va lua şi ea sfârşit joi, la fel ca plăţile pentru autoizolare şi obligaţia legală pentru indivizi de a-şi anunţa angajatorii că sunt obligaţi să se izoleze.

Johnson le-a mai spus deputaţilor că schimbările la plata concediului medical şi a alocaţiei pentru susţinerea angajării menite să-i ajute pe oameni în timpul pandemiei de coronavirus vor lua sfârşit la 24 martie, conform agerpres.ro.

Englezii pozitiv la coronavirus vor trece fără carantină obligatorie peste boală, dar și alte măsuri au fost luate recent

Oamenii în vârstă de 75 de ani şi peste, cei cu imunitate scăzută şi cei care trăiesc în centre de îngrijire vor avea posibilitatea de a primi o nouă doză booster împotriva COVID-19 în această primăvară, potrivit planurilor lui Johnson.

Testarea gratuită universală va fi sever redusă de la 1 aprilie şi se va axa pe persoanele cele mai vulnerabile, Agenţia sanitară britanică urmând să stabilească detaliile, deşi testarea va continua în mediile cele mai riscante, precum centrele de îngrijire socială.

Johnson a avertizat că “pandemia nu s-a terminat”, vestea că Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv duminică fiind “un lucru care ne aduce aminte că virusul nu a dispărut”.

El le-a spus însă parlamentarilor că a venit vremea “să se treacă de la restricţii guvernamentale la responsabilitate personală”, existând “un nivel suficient de imunitate pentru a încheia tranziţia” de la lege, la o situaţie în care ţara se bazează pe vaccinuri şi tratament.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Date INS: Salariul mediu net a crescut cu aproape 11% în anul 2022. În ce orașe se câștigă cel mai bine

Câştigul salarial mediu brut lunar înregistrat la nivelul economiei naţionale în anul 2022 a fost 6.126 lei, cu 10,7% (+591 lei) mai mare faţă...

Taxa pe cifra de afaceri va cauza pierderi între 35% şi 83%

"În baza semnalelor primite de la membrii din teritoriu şi a analizelor făcute cu privire la activitatea partenerilor noştri din comerţul tradiţional, majoritatea...
00:01:40

VIDEO: Un autobuz al unei școli, implicat într-un accident. Două persoane au murit

Un autobuz care transporta o fanfară de liceu a ieșit de pe o autostradă și s-a prăbușit într-o râpă în statul New York, ucigând...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies