10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăCoronavirusÎn Tonga a apărut primul caz de Covid de la declanșarea pandemiei

În Tonga a apărut primul caz de Covid de la declanșarea pandemiei

Tonga a înregistrat vineri primul caz de Covid, după ce un pasager de avion din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv la sosire pentru virus.

Insula din Oceanul Pacific a fost una dintre puţinele naţiuni care au scăpat de impactul pandemiei, parţial datorită faptului că şi-a închis graniţele pentru aproape toţi călătorii.

Au existat temeri că, dacă virusul s-ar fi instalat vreodată în Tonga, sistemul de sănătate al ţării, care dispune de resurse insuficiente, nu ar putea face faţă.

Primul caz de Covid din Tonga a fost adus din Noua Zeelandă

Tonga a înregistrat astăzi primul caz de infectare cu Sars-Cov-2, după ce un pasager de avion din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv la sosire pentru virus.

Insula din Oceanul Pacific a fost una dintre puţinele naţiuni care au scăpat de impactul pandemiei, parţial datorită faptului că şi-a închis graniţele pentru aproape toţi călătorii.

Au existat temeri că, dacă virusul s-ar fi instalat vreodată în Tonga, sistemul de sănătate al ţării, care dispune de resurse insuficiente, nu ar putea face faţă, conform businessmagazin.ro.

Premierul Tonga, Pohiva Tu’i’onetoa, a avertizat că locuitorii de pe insula principală Tongatapu se vor confrunta cu un posibil lockdown săptămâna viitoare.

Peste 100.000 de persoane trăiesc în această națiune insulară, situată la nord-vest de Noua Zeelandă.

Doar o treime din populația din Tonga a fost vaccinată complet. Coordonatorul național de imunizare, Afu Tei, a declarat pentru agenția de știri AFP că mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru a-și primi vaccinurile.

Primul caz de Covid a grăbit locuitorii din Tonga să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:12

Boris Johnson spune „ cu mâna pe inimă: nu am mințit”

Boris Johnson a spus „ cu mâna pe inimă” că „nu am mințit” parlamentul cu privire la petrecerile care încalcă regulile de izolare din...
00:01:48

VIDEO: Cum beneficiază China de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei?

În condițiile în care Moscova este presată să vândă surplusul de marfă care nu mai ajunge către UE, China a economisit miliarde de dolari...

Rishi a plătit 432.493 de lire sterline impozit, de 11 ori mai mult decât salariul mediu

Prim-ministrul Rishi Sunak și-a publicat mult așteptatele declarații fiscale personale din Marea Britanie, care arată că a plătit peste 1.000.000 de lire sterline în...
Ultima oră
Pe aceeași temă