21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusAustria impune obligativitatea măștii FFP2 și pe stradă

Austria impune obligativitatea măștii FFP2 și pe stradă

Autoritățile din Austria au decis joi să impună masca de protecție de tip FFP2 și pe stradă. Măsura vine în scopul de a limita răspândirea variantei Omicron.

Cancelarul Austriei a vorbit despre „o situaţie foarte gravă şi despre o nouă provocare generată de infecţiozitatea extremă a noii tulpini”. Numărul zilnic de infectări a ajuns la 3.000, motiv pentru care autoritățile au înăsprit măsurile.

Masca FFP2 devine obligatorie și pe stradă, în Austria

Astfel, începând cu săptămâna viitoare, locuitorii din Austria vir fi obligați să poarte masca de tip FFP2 și pe stradă. Inițial regula se aplica pentru transportul în comun și spațiile închise. Restricțiile mai dure sunt menite să limiteze noul val de infectare în contextul în care varianta Omicron se răspândește mult mai repede.

Totodată, autoritățile austrice anunță și controale intensificate asupra certificatelor de vaccinare. Comercianţii austrieci vor trebui, de asemenea, să opereze verificări pentru a se asigura că oamenii dețin astfel de documente.

Pe de altă parte, restricțiile privind izolarea bolnavilor şi a rudelor lor au fost relaxate. Perioada de carantină a fost redusă cu 5 zile, însă doar dacă rezultatul testului Covid este negativ.

În ciudat faptului că Austria a ieșit recent dintr-un lockdown total de 3 săptămâni, șeful guvernului nu exclude posibilitatea unei astfel de măsuri. Acesta a precizat că dacă situația din spitale se va înrăutăți, va introduce un nou lockdown.

În ceea ce privește planul guvernului austriac de a introduce începând cu 1 februarie obligativitatea vaccinării anti-Covid-19, acesta stagnează. Varianta Omicron impune piedici legale, a declarat un expert austriac.

„Odată cu apariţia Omicron, cărţile au fost amestecate din nou. Dacă vaccinarea nu protejează suficient sistemul medical, atunci vaccinarea obligatorie nu este admisibilă.”, a spus Heinz Mayer.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ciucă spune că problemele persoanelor vârstnice sunt în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...

1 Octombrie, ziua internațională a cafelei

Prima zi din octombrie marchează Ziua Internațională a Cafelei - o sărbătoare creată de Organizația Internațională a Cafelei în 2014 pentru a sărbători iubitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă