3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeCoronavirusAnunț șoc de la OMS: Peste jumătate din europeni se vor infecta...

Anunț șoc de la OMS: Peste jumătate din europeni se vor infecta cu Omicron

Peste jumătate din populaţia Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în următoarele şase-opt săptămâni, potrivit OMS.

Concluzia reprezentantului european al OMS

În contextul în care în Europa am avut peste 7 milioane de cazuri noi de Covid-19 în prima săptămână din 2022, bilanţul dublându-se într-o perioadă de două săptămâni, concluzionează directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă.

“În acest ritm, Institutul pentru Măsurători şi Evaluări în Sănătate prevede că peste 50% din populaţia din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a spus Kluge.

Această variantă are mutaţii “care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate infecta chiar şi persoanele care au fost infectate sau vaccinate anterior”, a adăugat reprezentantul OMS, potrivit hotnews.ro.

Răspândirea Omicron

Omicron se răspândeşte exploziv şi în alte părţi ale lumii. Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 milioane de noi infecţii cu coronavirus, cel mai mare bilanţ zilnic raportat de vreo ţară în pandemie, în condiţiile în care valul Omicron nu dă semne de încetinire nici pe continentul american.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut
Ultima oră
Pe aceeași temă