Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Stafia" lui Toma Zaharia se intoarce la MAI

Chestorul de politie Pandelea Pelmus are unda verde si este pe cale sa revina sef la "Cadre" in Ministerul de Interne. Cel mai probabil saptamana viitoare "omul lui Zaharia" va fi reinscaunat.Conform unor surse din ...

Share

Virgil Burla 0 comentarii

05.05.2007 - 00:00
Chestorul de politie Pandelea Pelmus are unda verde si este pe cale sa revina sef la "Cadre" in Ministerul de Interne. Cel mai probabil saptamana viitoare "omul lui Zaharia" va fi reinscaunat.
Conform unor surse din Ministerul de Interne, chestorul de politie Pandelea Pelmus are toate sansele sa revina pe postul care l-a consacrat, respectiv sef la "Cadre". In scurt timp se asteapta numirea oficiala a lui Pelmus in functia de conducere a Directiei Generale Management Resurse Umane.
Personaj extrem de controversat, Pelmus a fost dintotdeauna considerat "omul lui Zaharia". si-a inceput cariera ca sef al Uniunii Tineretului Comunist la Ministerul de Interne. La un moment dat a ocupat inclusiv postul de secretar general al MAI, iar din 2000 a fost numit sef la "Cadre". Despre el se spune ca i-a promovat in functii pe cei propusi de chestorul-sef Toma Zaharia. Daca in anul 2000 era locotenent-colonel, in urma unor avansari succesive la care a pus umarul colegul Zaharia, Pelmus a ajuns chestor.
Chiar si dupa plecarea "ingerului pazitor" din minister, Pelmus a ramas in acest post important pana in iunie 2005 cand a fost revocat din functie prin decret prezidential.
Prin aceasta manevra, PSD "strange randurile" numind in functii-cheie personaje influente. Reactivarea lui Pelmus atesta o noua victorie a PSD-ului, rezultat al compromisurilor facute de PNL de dragul guvernarii.
ATRIBUTII
Cateva dintre atributiile directiei vizate de Pelmus: evalueaza necesitatile de personal, face aprecieri privind activitatea, pregatirea si conduita personalului, da rezolutii in ceea ce priveste promovarea unor ofiteri in functii de conducere.

Citește totul despre:

Comentarii