21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecial"Stafia" lui Toma Zaharia se intoarce la MAI

“Stafia” lui Toma Zaharia se intoarce la MAI

Chestorul de politie Pandelea Pelmus are unda verde si este pe cale sa revina sef la "Cadre" in Ministerul de Interne. Cel mai probabil saptamana viitoare "omul lui Zaharia" va fi reinscaunat.
Conform unor surse din Ministerul de Interne, chestorul de politie Pandelea Pelmus are toate sansele sa revina pe postul care l-a consacrat, respectiv sef la "Cadre". In scurt timp se asteapta numirea oficiala a lui Pelmus in functia de conducere a Directiei Generale Management Resurse Umane.
Personaj extrem de controversat, Pelmus a fost dintotdeauna considerat "omul lui Zaharia". si-a inceput cariera ca sef al Uniunii Tineretului Comunist la Ministerul de Interne. La un moment dat a ocupat inclusiv postul de secretar general al MAI, iar din 2000 a fost numit sef la "Cadre". Despre el se spune ca i-a promovat in functii pe cei propusi de chestorul-sef Toma Zaharia. Daca in anul 2000 era locotenent-colonel, in urma unor avansari succesive la care a pus umarul colegul Zaharia, Pelmus a ajuns chestor.
Chiar si dupa plecarea "ingerului pazitor" din minister, Pelmus a ramas in acest post important pana in iunie 2005 cand a fost revocat din functie prin decret prezidential.
Prin aceasta manevra, PSD "strange randurile" numind in functii-cheie personaje influente. Reactivarea lui Pelmus atesta o noua victorie a PSD-ului, rezultat al compromisurilor facute de PNL de dragul guvernarii.
ATRIBUTII
Cateva dintre atributiile directiei vizate de Pelmus: evalueaza necesitatile de personal, face aprecieri privind activitatea, pregatirea si conduita personalului, da rezolutii in ceea ce priveste promovarea unor ofiteri in functii de conducere.

Cele mai citite

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea
Ultima oră
Pe aceeași temă