10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăAlegeri 2016UE angajează

UE angajează

Peste 500 de poziţii de asistenţi în instituţiile Uniunii Europene (UE) vor fi deschise pentru sfârşitul anului, la care pot aplica şi românii.

EPSO (Oficiul European pentru Selecţia Personalului) anunţă lansarea de competiţii des­chise pentru 500-700 de joburi de asistenţi în cadrul instituţiilor UE. „Să ai o poziţie de asistent într-o instituţie europeană este o oportunitate excelentă de carieră: ai şansa de a lucra într-un mediu multi-cultural cu oameni interesanţi pe diverse teme, de la probleme de agri­cultură la cercetare ştiinţifică şi colaborare internaţională”, explică Drd. Mihaela Liliana Stroe, training&project manager Euroconcurs.ro.

Asistenţii care vor fi recrutaţi de instiuţiile UE sunt de două categorii: AST1 (EPSO/AST/111/10) – poziţii secretariale, unde oricine este membru al celor 27 de state membre poate aplica, atât timp cât cunosc daneza, germana, engleza, spaniola, franceza, portugheza, suedeza sau malteza – şi AST3 (EPSO/AST/112/10) – poziţii secretariale, unde orice persoană care are experienţă de muncă relevantă pentru profilele căutate şi este membru al celor 27 de state poate aplica indiferent de limba pe care o vorbeşte. „Poziţiile disponibile pen­tru concurs sunt în domeniile statistică, finanţe/contabilitate, re­sur­se umane şi IT&C”, spune Stroe.

Două etape

Competiţia propriu-zisă se va des­fă­şura pe parcursul a doua etape: preselecţia şi selecţia. Prima eta­pă se desfăşoară după depune­rea aplicaţiei online şi constă în par­curgerea unor teste pentru raţio­nament verbal, numeric şi abstract, cât şi a unor noi teste introduse precum accuracy tests – teste de precizie; inbox management – ordonarea inboxului; organising and prioritising, diary management – organizare şi prioritizare, ordonarea agendei; computer ­skills – abilităţi de lucru pe computer; situational judgement tests – teste pentru raţionament situaţional. Persoanele trec de etapa de pre-selecţie vor fi invitate la Centrul de Evaluare de la Bruxelles, unde vor fi supuşi la alte două probe. „Aici, abilităţile şi competenţele candidaţilor vor fi testate ­prin­tr-un interviu structurat şi o simulare”, precizează Stroe. 

 

Competenţe cerute de EPSO

capacitatea de a analiza şi soluţiona probleme;

abilităţile de comunicare;

capacitatea de a obţine calitate şi rezultate;

abilităţile de formare şi dezvoltare;

flexibilitatea;

capacitatea de a prioritiza ­şi organiza;

abilităţile de colaborare şi lucru în echipă;

abilităţi de leadership.

 

Cum aplici?

1. Creaţi-vă un cont personal pe site-ul oficial EPSO – www.eu-careers.eu.

2. Verificaţi dacă sunteţi eligibil pentru competiţia la care vreţi să aplicaţi citind documentul oficial, care se numeşte ­„Notice of Competition”.

3. Aplicaţi online pe site-ul oficial EPSO atunci când se lansează competiţia.

4. Citiţi cu mare atenţie ­regulile generale EPSO pentru competiţiile europene, înainte de a completa formularul online.

Sursa: Euroconcurs.ro

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă