4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăAlegeri 2016Salariul mediu în România, de cinci ori mai mic decât media europeană

Salariul mediu în România, de cinci ori mai mic decât media europeană

”Un angajat cu studii medii din România câștigă într-un an cât încasează în trei luni un coleg de-al său din Spania”, se arată într-un studiu realizat de compania de resurse umane, Adecco. Analiza a fost făcută pentru piața muncii din Peninsula Iberică, cu raportare la cea din comunitatea europeană.

Deci, dacă te-ai decis să lucrezi într-un alt stat comunitar, orientează-te către Danemarca, unde salariul meriu este de 3.739 de euro/lună, Luxemburg – 3.009 euro/lună sau Finlanda unde se câștigă 2.622 de euro lunar.

Germania, considerată motorul economic al Europei, este puțin mai zgârcită cu angajații, oferind doar 2.572 de euro/lună.

Italia și Spania, care înaintea crizei financiare au atras cel mai mare număr de români, astăzi nu mai sunt la fel de atractive în ceea ce privește câștigurile salariale. De exemplu, în Italia veniturile medii lunare nu depășesc 1.972 de euro, iar în Spania 1.634 de euro.

Însă ultimele locuri în UE sunt ocupate de Bulgaria, țară în care salariul mediu lunar este de 316 euro, urmată de România – 395 de euro și Letonia – 490 de euro.

Media europeană este de 1.972 de euro.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă