30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016PNL vrea ca modificările la Codul Fiscal să intre în vigoare în...

PNL vrea ca modificările la Codul Fiscal să intre în vigoare în iulie 2018

Senatorul PNL, Daniel Zamfir, a propus două amendamente la Ordonanța de modificare a Codului Fiscal, unul dintre ele vizând ca modificările de urgenţă să intre în vigoare la şase luni, nu de la 1 ianuarie 2018, cum este prevăzut în prezent.

Liberalului Daniel Zamfir a depus două amendamente, unul care prevede că firmele cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro vor avea de ales între a plăti impozit de 16% pe profit sau a plăti un impozit de 1% pe cifra de afaceri. Cel de-al doilea amendament prevede că modificările la Codul Fiscal, prevăzute de ordonanţa de urgenţă a Guvernului, vor intra în vigoare la şase luni, nu de la 1 ianuarie 2018, cum prevede OUG, ci de la 1 iulie 2018.

„Nu am înţeles care este urgenţa aici”, şi-a motivat Zamfir cel de-al doilea amendament, miercuri, în şedinţa Comisiei de buget a Senatului, unde se discută proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Senatorul PNL Florin Cîţu a cerut însă ca raportul pe OUG ce aduce modificări la Codul fiscal să fie unul de respingere.

În ceea ce priveşte cota de impozitare de 1% pe venituri pentru microîntreprinderile care au mai mulţi salariaţi, Florin Cîţu a depus un amendament care prevede ca aceasta să fie opţională.

Comisia de buget a Senatului dezbate, la ora transmiterii acestei ştiri, OUG de modificare a Codului Fiscal, pentru a da un raport.

Iniţial, raportul pe noua formă a Codului Fiscal ar fi trebuit dat săptămâna trecută, însă a fost adoptarea acestuia a fost amânată pentru o săptămână. Motivul este că partidele coaliţiei de guvernământ sunt dispuse să modifice anumite prevederi faţă de forma în care ordonanţa de urgenţă a fost adoptată în Guvern.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă