12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Munca temporară plătită cu 5% mai mult în 2010

Munca temporară plătită cu 5% mai mult în 2010

Veniturile salariale ale angajaţilor cu contracte pe perioade de timp determinate au înregistrat o creştere medie de 5% în 2010, în comparaţie cu 2009, potrivit unui studiu efectuat de Trenkwalder.

Creşterea veniturilor salariale ale angajaţilor cu regim de lucru temporar a înregistrat o stagnare la jumătatea anului 2010, din cauze macroeconomice, după ce în primul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%, după cum a comunicat compania la mijlocul lunii iunie. „Angajatorii s-au repliat imediat ce au apărut primele zvonuri legate de creşterea TVA, priorităţile fiind menţinerea costurilor de producţie, respectiv funcţionare, la acelaşi nivel. Crescând nivelul taxării, al fiscalităţii, fondul de salarii a fost menţinut la acelaşi nivel ca înainte de creşterea TVA. Cel mai important însă este că angajările au continuat în acelaşi ritm frenetic pe tot parcursul anului”, a explicat Bogdan Florea, directorul general al companiei Trenkwalder.

Cele mai mari creşteri salariale înregistrate pe segmentul angajărilor pe perioade determinate au fost înregistrate în domeniile IT, administrativ şi banking, în timp ce în producţie s-au înregistrat cele mai mici creşteri şi chiar stagnări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă