19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Multe joburi într-o perioadă scurtă

Multe joburi într-o perioadă scurtă

Î.Am fost la un interviu, iar angajatorul mi-a reproşat că am prea multe joburi trecute în CV într-o perioadă scurtă de timp. Evident că nu mi-a dat postul. Cum ar trebui să procedez într-o situaţie de felul acesta? Eu consider că mai multe joburi în CV dovedesc că am practică în mai multe domenii şi că am încercat să descopăr mai multe colective de muncă.

R.Angajatorii care îşi doresc relaţii de colaborare pe termen lung cu viitorii angajaţi sunt uneori reticenţi faţă de acei aplicanţi care cumulează în CV-ul lor multe joburi într-o perioadă scurtă de timp.
Privind lucrurile din punctul dumneavoastră de vedere, practica în mai multe domenii de activitate, acumularea de experienţe diverse, integrarea şi lucrul în diverse echipe reprezintă avantaje care pot fi uşor acceptate, dacă vă aflaţi la început de carieră. Dacă sunteţi la o vârstă la care angajatorul se aşteaptă să fi atins un anumit nivel de maturitate profesională, el poate considera aceste lucruri ca dezavantaje. Un candidat care a schimbat mai multe joburi ¬într-un interval de timp scurt poate fi catalogat de către unii angajatori drept o persoană nehotărâtă, imatură profesional, fără dorinţă de dezvoltare şi creştere profesională în cadrul companiei angajatoare şi mereu în căutare de alte oportunităţi.

Totuşi, ar fi o greşeală din partea recrutorului să excludă un candidat care i se pare interesant pentru ocuparea unei poziţii pe motiv că a schimbat prea multe joburi într-o perioadă scurtă de timp. Sunt mulţi candidaţi care au ajuns în această situaţie independent de voinţa lor. În condiţiile economice din ultimii ani, multe companii şi-au restrâns activitatea sau chiar s-au desfiinţat, iar cei rămaşi fără locuri de muncă au fost nevoiţi să se reorienteze profesional sau să încerce diverse variante temporare de job. Printre aceştia, companiile îşi pot găsi oameni capabili şi valoroşi.

Dacă angajatorul vă invită la interviu, înseamnă că vă acordă şanse egale cu ale tuturor celorlalţi candidaţi. În mod firesc, dacă va dori să afle de ce v-aţi schimbat la intervale scurte de timp jobul sau domeniul de activitate, va adresa întrebări legate de aceasta. Modul în care veţi răspunde şi consistenţa argumentelor pe care le veţi aduce îl pot determina pe angajator să vă acorde capitalul de încredere necesar pentru a primi jobul.

Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...
Ultima oră
Pe aceeași temă