13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Ministrul Muncii: Salariul minim este nepermis de mic. Trebuia crescut

Ministrul Muncii: Salariul minim este nepermis de mic. Trebuia crescut

Ministrul Muncii spune că s-a respectat legea în ceea ce priveşte indexarea pensiilor şi creşterea salariilor. ”Începând de la jumătatea anului viitor vor scădea şi contribuţiile la asigurările sociale. Sperăm că mediul de afaceri şi va creea locuri de muncă”, a declarat Mariana Câmpeanu la B1TV.

”Angajatorul plăteşte 20% iar angajatul doar 10%. Este normal să micşorăm contribţia de asigurări sociale la angajator”.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că salariul minim trebuia crescut, deoarece acesta este foarte mic. 

”Prin Legea 263 o categorie întreagă de persoane care au lucrat în grupa întâi de muncă au trecut automat la grupa a doua de muncă”, a explicat Ministrul Muncii. 

”Săptămâna viitoare vom clarifica ce este prevăzut în Buget. Nu am avut nicio opoziţie dinpartea FMI-ului”.  Despre scrisoarea către FMi, Mariana Câmpeanu a spus că ”dacă era de rău, imediat aveam o reacţie”. 

Referindu-se la salariul medicilor rezidenţi ministrul a spus că aceştia au unul dintre cel mai mic salariu din economie.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, la şedinţa Grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, că, dacă ar avea singură putere de decizie, ar creşte în primul rând salariile asistenţilor sociali, acestea fiind, de fapt, cele mai mici.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a declarat la şedinţa deputaţilor liberali că în anul 2014 se preconizează o creştere cu trei la sută a fondului global de salarizare, Executivul trebuind să decidă cum va acorda această creştere.

“Sunt mai multe variante de lucru: să creştem salariile mici sau să creştem salariile pentru anumite categorii de personal, precum medicii rezidenţi. Eu înclin, dacă aş avea singură puterea de decizie, să creştem salariile asistenţilor sociali care sunt, de fapt, cele mai mici. Imediat ce se vor încheia discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, ne vom ocupa de bugetul pe anul viitor şi vom decide şi cum se va face creşterea de salarii. Este luată în calcul şi situaţia profesorilor debutanţi şi a tuturor categoriilor de personal cu salarii mici”, a precizat Câmpeanu, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a mai spus că pensiile se vor indexa anul viitor cu 3,75 la sută, aşa cum prevede legea, cu 100 la sută rata inflaţiei şi 50 la sută din creşterea reală a salariului mediu pe economie.

Deputaţii PNL au întrebat-o pe Mariana Câmpeanu dacă există o soluţie pentru creşterea sprijinului acordat familiilor nevoiaşe cu copii, având în vedere nivelul mic al alocaţiei, de doar 42 de lei.

Ministrul a precizat că, în 2014, este imposibilă majorarea alocaţiei pentru copii.

Demnitarul a mai spus că a discutat şi cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru a mări numărul de burse pentru copiii din familii nevoiaşe sau acordarea de rechizite, sau alte forme de ajutor, pentru aceşti elevi.

“Dacă nu se vor adopta aceste formule de sprijin, în 2015 este posibilă o mărire de alocaţie la toţi beneficiarii”, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă