19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Intrenship în loc de job

Intrenship în loc de job

Decizia de a lucra în paralel cu efectuarea studiilor îţi poate crea deschidere spre multe oportunităţi şi acumulare de experienţe.”

 

Î.: Sunt studentă la Ştiinţe Politice în anul I. M-am înscris la frec­venţă redusă, fiindcă voiam un job în timpul săptămânii, ca să-mi „câştig independenţa”. De 6 luni caut un job, am fost la câteva interviuri, dar fără rezultat. Adevărul este că nici nu ştiu ce aş putea face, nu am mai lucrat în viaţa mea, cunosc bine doar o limbă străină (engleza), am cunoştinţe minime de ope­ra­re PC şi, din câte am observat, firmele nu vor să investească în cineva neexperimentat.

R.: În tot ceea ce vei întreprin­de este bine să nu uiţi că timpul este o resursă extrem de preţioasă. Anii pe care îi vei petrece studiind reprezintă o investiţie pentru vii­torul tău.
Decizia de a lucra în paralel cu efectuarea studiilor îţi poate crea deschidere spre multe oportunităţi şi acumulare de experienţe. Este însă important să-ţi stabileşti obiecti­ve legate de cariera ta, să ştii direcţia pe care vrei să o ur­mezi şi, pas cu pas, să urmezi calea spre a le atinge.
Într-adevăr, angajatorii nu sunt dispuşi să cheltuiască timp şi resurse angajând persoane fără experienţă. Totuşi, multe companii sau organizaţii deschid periodic programe de internship pentru studenţi. Perioada de vară este propice, pentru că este vacanţă. Îţi recomand să urmăreşti astfel de programe în domenii de interes pentru tine şi să te înscrii. Le poţi accesa căutând în anunţuri sau apelând la organizaţiile studenţeşti. Este o modalitate de colaborare avantajoasă pentru ambele părţi. Deşi nu este o activitate care să aducă bene­ficii financiare studenţilor, este o ocazie bună de a cunoaşte mediul organizaţi­onal, ce înseamnă echipă, coordonare, responsa­bilitate, îţi poţi dezvolta o serie de abilităţi, poţi aplica diversele cunoş­tinţe dobâ­ndite şi poţi acumula altele noi. De foarte multe ori, participanţii la programele de internship care dovedesc anumite calităţi sunt recrutaţi de către companie. O activitate susţinută de studiu, combinată cu participarea la programe şi proiecte care pot aduce o creştere a nivelului tău profesional, îţi poate netezi calea spre dobândirea independenţei dorite.

Mihaela Manolache

Senior consultant Skill Team Consulting

Cele mai citite

Cod galben de instabilitate atmosferică, în aproape jumătate de țară. Cum va fi vremea în București

Vremea în zona municipiului Bucureşti va fi în general instabilă începând de marţi după-amiaza până joi dimineaţa, în timp ce aproape jumătate din țară...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă