19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Formatul european de CV

Formatul european de CV

Î.Sunt în căutarea unui nou loc de muncă şi „m-am lovit” de unii angajatori care mi-au cerut CV în format european, deşi firmele erau locale şi nici de importanţă europeană. Care este diferenţa dintre un CV normal şi unul în format european? Ce tip de recrutori cer, în principal, un CV european? Şi, îmi cresc şansele de a fi angajat dacă mă conformez şi-mi creez un astfel de CV?

R.Pentru a avea succes în demersurile de a vă găsi un nou loc de muncă, este foarte important să prezentaţi un CV întocmit în mod corect, indiferent de formatul în care este prezentat.

Sunt câteva aspecte generale de care trebuie să ţineţi seama atunci când vă redactaţi CV-ul. El trebuie să sintetizeze în mod corect, complet, clar şi concis, întreaga dumneavoastră experienţă profesională, stadiile de pregătire pe care le-aţi parcurs, aptitudinile şi competenţele profesionale, organizatorice, sociale, tehnice, artistice, alte informaţii legate de referinţe, persoane de contact etc. Evitaţi să redactaţi un CV stufos, dar nu omiteţi aspecte importante legate de locul de muncă vizat, domeniile, cheie de responsabilitate ale rolurilor pe care le-aţi jucat şi realizările obţinute, traininguri la care aţi participat şi alte activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor.

Datele de contact trebuie să fie uşor de vizualizat, pentru ca specialiştii în recrutare să vă poată contacta uşor, informaţiile cuprinse trebuie să fie sincere şi reale, iar formatul ales trebuie să fie unul care să facă CV-ul uşor de parcurs.

Formatul european de CV este un format standard din punct de vedere grafic şi al modului în care se succed informaţiile. În funcţie de anumite criterii sau proceduri interne, companiile pot impune aplicanţilor diverse condiţii în ceea ce priveşte formatul CV-ului, limba în care acesta să fie redactat, perioada de transmitere etc. Pentru a face faţă unor astfel de situaţii, este bine să aveţi pregătite mai multe variante de CV ca formă de redactare şi prezentare.

Dacă CV-ul este întocmit corect şi aplicaţi pentru poziţii care corespund nivelului dumneavoastră de pregătire şi experienţă profesională, aveţi toate şansele să fiţi selectat pentru interviu, ceea ce reprezintă un pas important. Finalizarea procesului printr-un succes presupune ca în etapele următoare să reuşiţi să convingeţi angajatorul că reprezentaţi cea mai bună soluţie de resurse umane pentru poziţia aflată în recrutare.

Cele mai citite

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

Președintele Klaus Iohannis vizitează miercuri Parcul Național „Piatra Craiului”

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita miercuri, 22 mai 2024, Parcul Național „Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă