10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Efecte şi scenarii despre recesiune

Efecte şi scenarii despre recesiune

Jesús Huerta de Soto, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în economie politică, a susţinut un curs studenţilor Universităţii Româno-Americane timp de două ore, în cadrul conferinţei „Financial crisis and economic recession”.

În cadrul evenimentului, care s-a bucurat de pre­zenţa ambasadorului Spaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascual, Jesús Huerta de Soto le-a împărtăşit studenţilor prezenţi opiniile sale despre criza financiară şi recesiunea economică. „Efectele care pot cauza reversul «boom-ului» economic”, „Caracteristicile specifice ale crizei financiare din 2008 şi ale recesiunii economice actuale”, „Posibile scenarii viitoare şi cele mai potrivite politici economice”, cât şi „Cine este res­ponsabil de situaţia actuală?”
s-au numărat printre subiectele principale ale prelegerii lui Soto. Cel din urmă a creat cele mai multe reacţii în aulă, urmate de aplauze din partea studenţilor şi profesorilor lor. 
„Piaţa este un proces care a reacţionat spontan faţă de agresiunea monetară a ultimilor ani, care a constat într-o expansiune uriaşă a creditului, care nu a fost permisă numai, dar şi orchestrată şi regizată de către băncile centrale, care sunt adevăratele responsabile pentru criza şi recesiunea care afectează lumea”, a explicat Jesús Huerta de Soto, fiind urmat de reacţiile de apreciere ale audienţei.

„Diplomă de Excelenţă”

Cu prilejul conferinţei, rectorul Universităţii Româno-Americane, prof. univ. dr. Ovidiu Folcuţ, a decernat, în numele Se­na­tului Universităţii Ro­­­mâno- Americane, profesorului De Soto „Diploma de Excelenţă” pentru contribuţia deosebită avută în domeniul cercetării impactului fluctuaţiilor economi­ce. „Astăzi este o zi specială pentru întreaga comunitate academică, deoarece avem onoarea de a avea drept invitat un profesor remarcabil, un faimos reprezentant al Şcolii Austriece şi, credem noi, un cert candidat la Premiul Nobel pentru economie, în viitorul apropiat – Profesorul Jesús Huerta de Soto de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid”, a precizat în discursul său rectorul Ovidiu Folcuţ. Dupa conferinţă, profesorul Jesús Huerta de Soto a inaugurat Centrul de Economie Po­litică şi Afaceri „Murray Rothbard”, unde a prezentat şi a semnat exemplare din versiunea în limba română a trata­tului său „Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice”. Mai mult, Jesús Huerta de Soto a primit titlul de Doctor Hono­ris Causa al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde, cu această ocazie, a susţi­nut conferinţa „The essence of the Austrian School and the Theory of Dinamic Efficiency”.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Josep Borrell vede un viitor comun pentru UE și Republica Moldova

Într-o declarație comună, Înaltul Reprezentant Josep Borrell și Comisia Europeană au evidențiat rezultatele pozitive ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional din Republica Moldova,...

Ciolacu se implică în scandalul rentelor viagere! „Să nu se supere pe mine Duckadam”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a comentat recent pe tema rentelor viagere solicitate de sportivii români care au adus performanțe notabile țării. Helmuth Duckadam, cunoscut...

Ciolacu: Dacă nu împuşcăm preşedinţii, atunci îi facem de râs

Preşedintele PSD a declarat că românii au talentul de a demitiza orice politician Întrebat la emisiunea Morning Glory care este primul lucru pe care îl...
Ultima oră
Pe aceeași temă