18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Companiile de telefonie plusează pentru clienții ce nu se dezlipesc de mobil

Companiile de telefonie plusează pentru clienții ce nu se dezlipesc de mobil

Dacă în această vară pleci în concediu în Europa, companiile de telefonie mobilă au o veste bună pentru tine. Tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeană vor scădea de la 1 iulie cu 20-55%, în cazul utilizării planului tarifar de bază (Eurotarif). Însă, companiile vin cu oferte personalizate, care pot fi mai avantajoase pentru cei ce utilizează mai mult serviciile acestora.

Astfel, utilizatorii urmează să plătească 0,19 euro/minut pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut pentru primirea unui apel şi 0,06 euro pentru trimiterea unui SMS. Cea mai mare reducere este înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB. Prețurile de mai sus sunt fără TVA.

Aplicarea noilor tarife se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi folosesc planurile tarifare de bază, fără a fi necesară încheierea unui abonament suplimentar. În plus, pentru a evita şocul facturilor mari, rezultate din utilizarea serviciilor de date, utilizatorii care călătoresc în afara țării primesc avertizări prin intermediul unor mesaje-text, email-uri sau ferestre pop-up, în cazul în care costul datelor descărcate se apropie sau depăşeşte pragul prestabilit de 50 euro sau un alt prag ales în prealabil. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunță că aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligaţi să îl respecte în cadrul planului tarifar de bază (Eurotarif), dar ei pot să pună la dispoziția clienților tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă. De aceea, este recomandabil să verifici ce tarife practică companiile de telefonie mobilă pe www.veritel.ro <http://www.veritel.ro> , comparatorul de oferte telecom creat de ANCOM. Atenție însă, pe acest site informațiile sunt destul de greu de găsit. De aceea, am solicitat principalelor companii de telefonie mobilă să ne precizeze care sunt ofertele pentru convorbirile în roaming, al căror preț este mai mic decât cel stabilit în cazul utilizării planului tarifar de bază. Astfel, în funcție de cât de mult utilizezi apelurile vocale, SMS-urile sau internetul, îți poți alege varianta potrivită.

Ce extraopțiuni au companiile de telefonie

Compania Orange le recomandă clienților care vizitează țările din Uniunea Europeană, Republica Moldova sau Elveția să acceseze opțiunea Go Europe 10, care oferă aceleași tarife pentru voce și SMS ca în țară, dar și 10 MB trafic de internet, totul pentru 1 euro/zi. Este vorba despre 0,15 euro/minut pentru apelurile inițiate și 0,062 euro/SMS trimis, tarife cu TVA inclusă. La depăşirea traficului alocat de 10 MB, se reactivează automat un nou pachet de 10 MB, în valoare de 1 euro. Pentru cei care doresc să folosească mai mult internet în roaming pot alege una dintre cele două opțiuni noi Travel Data: Travel Data 100, care oferă 100 MB, la 5 euro, și Travel Data 500, care include 500 MB, pentru 20 euro.

Și Cosmote oferă o extraopțiune – Travel & Surf – cu tarife speciale pentru traficul de date consumat în țările Uniunii Europene, Spațiul Economic European (Lichtenstein, Islanda și Norvegia) și Elveția. Astfel, clienții companiei pot alege Travel & Surf Daily S, ce oferă 10 MB pentru un cost de 2,48 Euro (TVA inclusă), Travel & Surf Daily M, care include 50 MB pentru 6,2 Euro (TVA inclusă), amândouă cu o zi perioadă de valabilitate, sau Travel & Surf Weekly, cu 300 MB pentru 24,8 Euro (TVA inclusă), disponibilă o săptămână.

Dacă ai unul dintre abonamentele Vodafone RED, cu oferta promoţională Vodafone Roaming pe zi ai minute și SMS-uri nelimitate și acces la traficul de internet inclus în abonament, cu 3€/zi dacă pleci într-o țară din Europa sau în Turcia și cu 6€ / zi dacă mergi în altă țară. Dacă ai orice alt abonament Vodafone, în afară de RED, cu oferta promoţională Vodafone Roaming pe zi ai acces la minutele, SMS-urile și traficul de internet incluse în abonament, cu 3,99€ / zi dacă pleci într-o țară din Europa sau în Turcia și cu 8€ / zi dacă mergi într-o altă țară.

În ceea ce privește compania RCS&RDS, apelurile primite într-una din țările UE se taxează cu 0,0161 fără TVA, cele efectuate în spațiul comunitar cu 10 eurocenți fără TVA, iar SMS-urile cu 3 eurocenți fără TVA.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă