10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăAlegeri 2016"Angajăm doar oameni frumoşi, rugăm urâţii să NU trimită CV-uri"

“Angajăm doar oameni frumoşi, rugăm urâţii să NU trimită CV-uri”

Persoanele urâte sunt invitate să se abţină de la postarea de CV-uri pe un site de joburi american, însă cine are impresia despre el însuşi că este urât?

Un site de recrutare american a găsit o nouă nişă pe piaţa forţei de muncă – oamenii frumoşi, cu un aspect fizic atrăgător, scrie Time.com, citat de Realitatea.net.

Angajatorii care vor utiliza serviciile site-ului BeautifulPeople.com vor putea alege dintr-o listă de oameni votaţi ca fiind frumoşi de membri de sex opus ai comunităţii online.

Citeşte şi Vrei să fii jandarm? Iată ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Nu vor avea acces să vizualizeze şi să aplice la joburile postate decât persoanele care strâng suficiente voturi după ce îşi publică fotografiile pe site.

“La prima vedere este o atitudine discriminatorie, însă site-ul îşi justifică politica prin ideea că oamenii frumoşi vând mai bine produsele sau serviciile firmelor decât ceilalţi”, scrie revista Time. Potrivit iniţiatorilor site-ului de joburi, studiile au demonstrat următorul lucru: consumatorii tind să fie mai receptivi în faţa unor oameni cu aspect atractiv.

Citeşte şi Aproape jumătate din şefii de companii din Europa de Vest vor să reducă numărul angajaţilor

“Un angajator onest îţi va spune că este mai rentabil din punct financiar să recruteze persoane care arată bine. Oamenii atractivi tind să creeze o impresie mult mai bună asupra clienţilor şi aduc mai mulţi bani afacerii pentru care lucrează”, a declarat Greg Hodge, managing director la BeautifulPeople.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă