16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăAldineStatele europene şi africane, acord în problema imigraţiei

Statele europene şi africane, acord în problema imigraţiei

Aproximativ 58 de ţări europene şi africane s-au angajat să trateze mai echilibrat problema imigraţiei. De asemenea, participanții la reuniunea ministerială desfăşurată joi la Roma au stabilit să nu mai limiteze acest fenomen la o simplă problemă a poliţiei de frontieră.

Potrivit Mediafax, cea de a patra conferinţă organizată în cadrul "Procesului de la Rabat", un forum de discuţii între Europa şi Mediterana pe tema imigraţiei, a constituit un "start în raport cu obiectivele noastre", s-a felicitat ministrul sengalez de Interne, Abdoulaye Daouda Diallo.

Imigraţia este o problemă atât pentru Nord, cât şi pentru Sud, a afirmat el în cursul unei conferinţe de presă.

Pentru Africa, "nu este de dorit ca cea mai importantă forţă de muncă a sa să fie lăsată să plece", în timp ce de cealaltă parte, ţările europene "se trezesc cu persoane pe care nu pot conta", a explicat el.

Prin urmare, potrivit lui, este necesară, în ţările de origine, implementarea unor programe privind descurajarea fenomenului migraţiei, dar şi de a asigura drepturile fundamentale ale imigranţilor în ţarile gazdă.

Un cartier defavorizat din Roma a fost acum câteva săptămâni teatrul unei răbufniri de furie din partea unor locuitori împotriva unui centru de primire a imigranţilor, acuzat că beneficiază de fonduri publice şi favorizează delincvenţa.

Anume acest gen de temeri trebuie să le facem uitate, a declarat ministrul însărcinat cu marocanii aflaţi în străinătate, Anis Birou. "Imigraţia este ca apa, ea ne irigă societăţile", a spus el. Trebuie "să se explice sincer că anume aceasta este imigraţia. Dacă este ţinută în frâu, este un plus", a continuat ministrul marocan.

Noua Comisie Europeană, intrată în funcţiune la începutul lunii, se concentrează pe aspectul pozitiv al fluxurilor migratorii, a subliniat Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene.

În domeniul imigraţiei, "trebuie integrate politici, viziuni şi acţiuni", a subliniat ea, felicitându-se că reuniunea de la Roma a adunat miniştri de Interne şi miniştri de Externe de pe cele două maluri ale Mediteranei, mai scrie Mediafax.

Conferinţa de la Roma a apropiat viziunile noastre în problema imigraţiei, s-a felicitat la rândul său ministrul marocan, amintind suferinţele îndurate de imigranţi.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă