13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăAldineProcedură de infrigement împotriva României, OPRITĂ de Comisia Europeană. Despre ce proiect...

Procedură de infrigement împotriva României, OPRITĂ de Comisia Europeană. Despre ce proiect este vorba

Comisia Europeană a decis să oprească procedura de infringement care a fost declanșată în urmă cu aproape cinci ani împotriva României pentru că a aplicat incorect directiva europeană provin conservarea habitatelor naturale, ca urmare a unui proiect de amenajare a plajei Sulina, potrivit Mediafax

Astfel, potrivit unui comunicat al Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în 24 septembrie, Comisia Europeană a adoptat “decizia de clasare a acțiunii în cauza 2010/4024 – acțiune în constatarea neîndeplinirii obligațiilor având ca obiect aplicarea incorectă a prevederilor Directivei 92/43/CE ( Directiva Habitate)”.

În urmă cu aproape cinci ani, Comisia Europeană a declanșat procedura împotriva României pentru aplicarea incorectă a directivei europene privind conservarea habitatelor naturale, a speciilor de floră și de faună, ca urmare a proiectului de amenajare a plajei Sulina realizat de Ministerul Turismului de la acea vreme.

Astfel, Comisia Europeană a solicitat României să clarifice problema proiectului de amenajare a plajei Sulina, care a fost contestat de organizaţiile nonguvernamentale de mediu și prin care în zona respectivă erau construite mai multe clădiri ușoare din lemn.

CE a considerat, la acea vreme, că existau deficiențe în privința studiului de impact asupra mediului, iar din această cauză a solicitat României refacerea acestui studiu şi stabilirea exactă a problemelor generate de proiectul în discuție.

“România a prezentat Comisiei Europene studiile și rapoartele prin care s-au detaliat măsurile care au fost luate la plaja Sulina în vederea protejării habitatelor strict protejate și ca urmare a angajamentului asumat în privința conformării ex-post, Consiliul Județean Tulcea, în calitate de beneficiar al proiectului, a comandat un studiu de evaluare adecvată care a cuprins analizarea ponderii habitatelor pe o suprafață mult extinsă față de cea alocată proiectului. Studiul a fost realizat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării și a fost discutat și aprobat de o Comisie special constituită din specialiști în domeniu”, mai arată ARBDD.

În urma analizării acestor studii și rapoarte, Comisia Europeană a decis clasarea acțiunii de infringement.

Proiectul de amenajare a plajei din Sulina a fost propus de Consiliul Judeţean Tulcea şi finanţat de Ministerul Turismului, condus atunci de Elena Udrea.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă