Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reforma morala, nu doar administrativa, a "comunitatii de informatii"

Sunt bine cunoscute intentiile Presedintelui Traian Basescu de reorganizare a serviciilor de informatii, interne si externe, si punerea lor sub aceeasi autoritate, cea prezidentiala. Deoarece Romania nu este o republica prezidentiala, cum ...

Share

Rl online 0 comentarii

08.07.2005 - 00:00

Sunt bine cunoscute intentiile Presedintelui Traian Basescu de reorganizare a serviciilor de informatii, interne si externe, si punerea lor sub aceeasi autoritate, cea prezidentiala. Deoarece Romania nu este o republica prezidentiala, cum sunt, de exemplu, Statele Unite ale Americii, se admite si ideea ca singura institutie care poate utiliza eficient informatiile culese de preconizata "comunitate" ar fi Guvernul, responsabil, printre altele, de asigurarea ordinii publice si a securitatii tarii, interne si externe. Din abordarea diferita a acestei reforme administrative apar disensiuni inutile in inevitabila competitie pentru putere dintre palatele Cotroceni si Victoria. Se pare insa ca se scapa din vedere adevarata miza a restructurarii SRI, SIE, STS, SPP, asanarea radicala a serviciilor mostenite Ð oameni, logistica, filozofie a demersului, structuri Ð din vechea Securitate. Este inadmisibil ca, la 15 ani de la evenimentele din decembrie 1989, aceiasi generali si colonei, care ne-au slutit existenta in comunism, sa conduca structurile de informatii interne si externe, in calitate de "specialisti" de neinlocuit in activitatile pentru care au fost instructati, in nici un caz siguranta nationala ci delatiunea, represiunea si imbogatirea unei clici de la conducerea statului comunist.
Mentinerea, anacronica din punct de vedere democratic, national, a unor cadre provenind din vechea Securitate nu mai poate fi justificata si nici neglijata de Presedintele Traian Basescu, stiindu-se ca nici o reorganizare superficiala nu va mai fi acceptata de societatea civila romaneasca, pentru care Securitatea lui Dej Ð Ceausescu reprezinta cancerul care nu poate fi vindecat decat prin eradicare.
Unele posturi comerciale TV continua sa intoxice pe telespectatori cu prezenta nociva a unor securisti printre care batausul Plesita, vedeta obraznica, in general insi suficienti dar convinsi de propria lor importanta, exprimandu-se incoerent, agramat, laudandu-se cu "marile realizari" din trecut. Intrebat de moderator cu ce succese se poate lauda DIE, un asemenea spion a vorbit de reteaua Caraman care a sustras documente NATO la Paris prin cumpararea unui documentarist francez, precizand ca acestea au ajuns in final la Moscova, si despre obtinerea "conspirativa" a unor hibrizi performanti de cereale si alte plante din Occidentul european si american, cu rezultate deosebite in tara. Alte "mari" realizari securistul-spion nu a putut mentiona. In realitate, chiar exemplele date sunt derizorii, despre cazul Caraman cunoscandu-se astazi multe elemente care plaseaza faptele in maruntisuri nesemnificative, iar vestitii hibrizi "subtilizati" erau in realitate obtinuti de ambasade din bancile de seminte care puneau in garda ca hibrizii in cauza sunt dependenti de conditii stricte de climat, care au fost diferite in Romania, cu rezultate in final derizorii. Asa incat, printre "realizarile" specifice ale spionilor securisti pot fi retiunute doar urmarirea exilului romanesc, capacitarea de colaboratori si turnatori, intimidarea anticomunistilor, actiuni deschise de terorism contra postului "Europa Libera", alte atentate contra democratiei, a demnitatii umane si a intereselor reale ale poporului roman. Acesti oameni au fost instructati si indoctrinati sa desfasoare activitati criminale, apartinand trecutului de care Romania doreste sa se desprinda, iar siguranta nationala, cea reala, nu are nimic comun cu conditionarile implacabile ale securistilor, chiar daca li se pregateste acum, cu multa sustinere mediatica, o "comunitate de informatii". O comunitate de informatii restructurata radical si epurata total de securisti! - daca vrem sa traim bine...

Citește totul despre:

Comentarii

loading...