19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăAldineDupă 40 de pahare, mai merge o Corona

După 40 de pahare, mai merge o Corona

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) i-ar fi cerut chiar personal șefului statului să nu îl nominalizeze în această perioadă, pentru a putea respecta liniștit tradiția celor 40 de pahare fără a fi nevoit să piardă timpul prin Parlament.

De cealaltă parte, cu toate că i-a îndeplinit doleanțele premierului său preferat, președintele Klaus Iohannis nu este un fan al tradiției de Mucenini, el preferând, mai repede, să numere 40 de case, în loc de pahare.

Nu același lucru se poate spune și despre fostul președinte Traian Băsescu, actualmente europarlamentar, care a avut grijă să promoveze tradiția românească și la Bruxelles.

Președinte din popor, Traian Băsescu consideră însă numărul de 40 cam mic însă, pentru o sărbătoare atât de mare.

Europarlamentarul speră, ca în eventualitatea unei carantine în capitala Belgiei, să fie măcar surprins într-o cârciumă cu stocul asigurat, pentru a nu rata și alte tradiții românești.

Măsurile extreme luate de autoritățile publice pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus par nejustificate, populația fiind bine imunizată după respectarea celor 40 de pahare de 9 Martie.

Ministrul desemnat Florin Cîțu este unul dintre cei puțini care nu au respectat tradiția, însă amețeala sa este naturală, expertul în finanțe neavând nevoie de influența celor 40 de pahare.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă