9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăAldineAlegătorii europeni sunt nemulţumiţi, dar nu vor să iasă din UE

Alegătorii europeni sunt nemulţumiţi, dar nu vor să iasă din UE

Alegătorii europeni consideră că ţările lor se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar nu există o tendinţă la scară largă de a copia decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, relevă un sondaj Gallup publicat joi şi citat de Le Monde.

Peste 60% dintre francezii, italienii sau germanii participanţi la studiu şi-au exprimat susţinerea faţă de Uniunea Europeană, deşi, în general, sunt foarte nemulţumiţi. La nivelul UE, doar 36% dintre respondenţi ar dori ruperea Uniunii. În Germania, Franţa şi Belgia, acest procent este mai mic decât anul trecut, în timp ce în Finlanda şi Grecia a crescut.

90% dintre greci, 82% dintre francezi, 79% dintre italieni şi 62% dintre germani cred că ţările lor au o direcţie greşită.

În medie, 60% dintre cei chestionaţi au declarat că ar dori mai puţini imigranţi şi refugiaţi în ţările lor. Acest procent este mai mare în Grecia – 86%, Italia – 75% şi Germania – 64%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 14 969 de cetăţeni europeni, între 25 noiembrie şi 7 decembrie, deci înainte de atacul cu camion din Piaţa de Crăciun din Berlin, care a făcut 19 morţi.

 

 

Cele mai citite

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari

Sfinxul din Bucegi și Babele, revendicate de Dâmbovița și Prahova. Ce a decis instanța

Sfinxul din Bucegi și Babele sunt revendicate de autoritățile locale din județele Dâmbovița și Prahova. Deși, în prezent, cele două monumente naturale aparțin de...

Cursă specială pentru repatrierea „zimbrilor” din Africa de Sud

Plecați de două săptămâni în Africa de Sud la turneul mondial de rugby „Toyota Challenge Cup”, jucătorii echipei CSM Știința Baia Mare au rămas blocați în...
Ultima oră
Pe aceeași temă