Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

22.03.2019 - 12:41

Zece vietnamezi au încercat să iasă ilegal din România, ajutați de călăuze din Slovacia

Rl online

22.03.2019 - 12:41

Potrivit unui cmunicat de presă, poliţiştii de frontieră din judeţul Bihor au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Tămăşeu, două autoturisme marca Skoda şi Seat, conduse de doi cetăţeni slovaci, unul din ei fiind însoţit de un conaţional. Ambele autoturisme erau înmatriculate în Slovacia.

“În urma controlului autoturismelor, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe bagaje, care nu aparţineau şoferilor, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la numărul persoanelor transportate. Imediat, s-a procedat la verificarea zonei de competenţă a localităţii Tămăşeu, ocazie cu care au fost descoperiţi, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, 11 cetăţeni străini”, se arată în comunicat.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 10 cetăţeni vietnamezi, având vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi un cetăţean slovac, în vârstă de 26 de ani.

Oamenii legii au stabilit că cetăţenii vietnamezi au intrat legal în Romania în baza unor vize valabile, iar pentru că le expira perioada de şedere în ţara noastră au hotărât să încerce să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania. Astfel după ce au fost transportaţi în apropierea frontierei de stat cu cele două autoturisme, un cetăţean slovac urma să-i sprijine pe cei 10 cetăţeni din Vietnam ca să treacă ilegal graniţa, pe jos, în Ungaria.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 10 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către cei patru cetăţeni slovaci, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine